Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фестиваль „Залізний Лев – 2007” у Львові об’єднає ковалів та науковців

У рамках першого Всеукраїнського ковальського фестивалю „Залізний Лев – 2007”, який відзначатимуть 12-14 жовтня, у Львові в неділю, 14 жовтня, відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція з проблем історії та сучасності художнього ковальства „Художній метал в Україні: минуле, сучасне, майбутнє”. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив голова оргкомітету фестивалю, голова ЛОГО "Товариство Залізного Лева", голова Львівського відділення Спілки ковалів України Орест Івасюта.
"На конференції будуть науковці та практикуючі майстри. Науковці представлять свої дослідження, а ковалі – матеріали, слайди та відео-матеріали про свою діяльність”, – розповів Орест Івасюта.
Він зазначив, що у місті Львові сконцентрований науковий та практичний потенціал художнього ковальства. „У Львові є два навчальних цехи для ковалів – це кафедра металу Львівської національної академії мистецтв та відділ художнього металу Львівського державного коледжу декоративно-ужиткового мистецтва імені І.Труша. А підприємств різних форм власності, які виконують функції кузень у Львівських околицях зареєстровано 300. Це загальновідомо, що Львів – столиця кузні. Перша згадка про ковальський цех у Львові датується 1425 роком”, – розповів Орест Івасюта.
Нагадаємо, що у програмі фестивалю ковалів будуть: демонстрація ковальської майстерності на площі за музеєм „Арсенал” (вул. Арсенальська); виставки робіт майстрів ковальського мистецтва з усієї України, студентів кафедри металу Львівської національної академії мистецтв та учнів відділу художнього металу Львівського державного коледжу декоративно-ужиткового мистецтва ім. І.Труша. Львів’яни та гості міста матимуть нагоду ознайомитися з роботами майстрів ХІХ - початку ХХ століть (з приватних колекцій членів ЛОГО „Товариство Залізного Лева”).
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ