Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФФУ подасть апеляцію на рішення ФІФА щодо санкцій на матч Україна-Польща

У понеділок, 30 вересня, у Будинку футболу відбулась прес-конференція за участю керівництва Федерації футболу України − перших віце-президентів Сергія Стороженка і Анатолія Попова, а також віце-президента ФФУ Андрія Павелка.

Прес-конференція була присвячена вердикту Дисциплінарного комітету ФІФА по відношенню до ФФУ, який був оприлюднений у п’ятницю 27 вересня, повідомив сайт ФФУ.

«11 вересня ФФУ отримало повідомлення про те, що по відношенню до України відкрито дисциплінарну справу з приводу поведінки вболівальників на стадіоні «Арена Львів» під час відбірного матчу ЧС-2014 зі збірною Сан-Марино. У нас був час до 18 вересня для того, щоб надати свої коментарі або заперечення з цього приводу. ФФУ відправила до ФІФА заперечення, в якому дала історичну, політичну і правову оцінку події. Але, схоже, жоден аргумент врахований не був. Ми використаємо всі можливості і надамо всі необхідні докази, щоб донести до ФІФА, що не можна так однозначно ставитися до моментів, які трапилися на матчі у Львові», - сказав під час прес-конференції перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко.

Він також заявив про намір ФФУ подати апеляцію на рішення Дисциплінарного комітету ФІФА і підкреслив важливість дотримання сторонами регламентних норм: «До цього часу немає повного рішення Дисциплінарного комітету ФІФА. Ми повинні виконати певні дії, щоб мати можливість в апеляційному порядку оскаржувати рішення Дисциплінарного комітету. Спочатку ми повинні направити повідомлення про наміри подати апеляцію та попрохати ФІФА направити нам мотивувальну частину рішення Дисциплінарного комітету.

Згодом нам необхідно надати ФІФА свої мотивувальні думки з приводу того, щоб і як ми збираємося оскаржувати. Після цього відкривається 10-денна процедура подання та прийняття апеляції. Але часу у нас практично немає, тому ми збираємося звернутися до ФІФА з проханням термінового розглянути документи».

Керівництво ФФУ зазначило, що вже підготовлено проект апеляції, з яким Анатолій Коньков найближчим часом поїде до штаб квартири ФІФА у Швейцарію для відстоювання інтересів України на найвищому рівні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ