Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

ФІФА просить розслідувати вибір господарів ЧС

ФІФА просить розслідувати вибір господарів ЧС, - всесвітня служба BBC.

ФІФА просить порушити кримінальну справу на основі доповіді про вибір країн, які прийматимуть два найближчі Чемпіонати світу з футболу - Росії та Катару.

Відповідну скаргу у вівторок надіслали до генеральної прокуратури Швейцарії в Берні, повідомляє прес-служба організації.

Як сказано в заяві, приводом для звернення є підозри щодо окремих випадків міжнародних переказів грошей, пов'язаних із Швейцарією.

Минулого тижня голова арбітражної палати Комітету з етики федерації Ханс-Йоахім Еккерт надав організації 42-сторінковий звіт, який зняв підозри з Росії та Катару, які прийматимуть в себе турніри в 2018 та 2022 роках.

Як сказав пан Еккерт, "недостатньо речових доказів", аби ставити під сумнів весь процес вибору.

Протягом декількох годин член комітету з етики ФІФА Майкл Ґарсіа, що керував розслідуванням справи про корупцію у процесі відбору країн-господарів Чемпіонатів світу 2018 і 2022 років, поставив під питання опублікований організацією звіт з його роботи.

Він заявив, що звіт "містить численні помилкові та неточні представлення фактів".

"Предметом скарги є можливі вчинки окремих осіб у зв'язку з присудженням прав проведення Кубку світу у 2018 і 2022 роках, які дослідив Майкл Гарсія, члена комітету ФІФА з етики ФІФА ", - сказано в заяві ФІФА.

Попри те, що доповідь розкритикували, президент ФІФА Зепп Блаттер відмовлявся оприлюднити документ.

Водночас пан Блаттер сказав, що ФІФА не проти прозорості. "Якби ми мали що-небудь приховувати, ми б навряд чи виносили це питання на розгляд генеральної прокурори", - сказав він.

Пан Еккерт підтвердив, що він рекомендував ФІФА подати кримінальну справу одночасно або майже одночасно з його доповіддю, яку він надав 13 листопада.

Також посадовець відкинув звинувачення в тому, що він намагався "відбілити" процес відбору країни-господаря ЧС.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ