Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

ФІФА та Інтерпол співпрацюватимуть у боротьбі проти договірних матчів

У Римі в офісі Інтерполу відбулася конференція, у якій взяли участь керівники ФІФА, УЄФА, а також представники 50 національних футбольних асоціацій. Зустріч була присвячена боротьбі проти договірних матчів, повідомляє сайт ФФУ.

Серед учасників конференції були генеральний секретар ФІФА Джером Вальке, генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно, керівник Інтерполу Роналд Нобле. Девізом зустрічі став вислів "Договірні матчі: потворний бік прекрасної гри". Учасники конференції обговорили законні шляхи для переслідування злочинців, які маніпулюють результатами матчів та заробляють на нелегальних тоталізаторах по усьому світу.

"Сьогодні близько 300 мільйонів людей на планеті грають у футбол. Ця екстраординарна популярність дає ФІФА великі можливості. Одне з статутних завдань ФІФА − захищати цілісність гри. Тож боротьба проти маніпуляцій з результатами матчів є одним пріоритетів Міжнародної федерації футболу. Ми маємо дотримуватися правил та робити усе прозоро, щоб було зрозуміло − наші рішення йдуть на користь спорту, а ті, хто не грає за правилами, будуть покарані. Але мати добру волю недостатньо. ФІФА не може боротися проти корупції у футболі наодинці: участь усіх зацікавлених сторін є ключовою для перемоги. Наша зустріч у Римі визнає цю реальність. Тільки об’єднавшись, ми можемо надіслати потужний сигнал незмінних обов’язків, прогресу та успіху у боротьбі із злочинністю", - заявив генсек ФІФА Джером Вальке.

З ним погодився й шеф Інтерполу пан Нобле: "Незаконні ставки, які провокують договірні матчі, створюють "чорний" ринок у сотні мільярдів євро щорічно. Великі букмекерські контори мають доходи, які можна порівнювати з прибутками компанії «Кока-Кола». Кримінальні організації не тільки отримують прибуток з договірних матчів, але й мають можливість відмивати свої доходи з незаконних операцій. Явище договірних матчів схоже на багатоголового дракона, якого ми маємо вбити, координуючи зусилля національних та міжнародних організацій". Нобле підкреслив, що на цій зустрічі вперше зібралися разом очільник Інтреполу та генеральні секретарі ФІФА та УЄФА.

У підсумку обговорення ФІФА взяла на себе зобов’язання десятирічної співпраці з Інтерполом у боротьбі з договірними матчами. Корупції у спорті будуть протидіяти з допомогою інформаційних програм для ключових осіб, а також застосують стратегію боротьби з організованою злочинністю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ