Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Філарет на 100% упевнений, що православна церква в Україні отримає автокефалію

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет переконаний, що Українська православна церква отримає автокефалію. На цьому він наголосив у коментарі журналістам після заходів у Києві, присвячених 32-й річниці Чорнобильської аварії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще багато хто сумнівається, чи буде томос про автокефалію української церкви чи не буде. Я стопроцентово переконаний, що буде. І в Україні розділена церква з'єднається, буде одна українська церква. А ті, які не захочуть приєднатися до Української незалежної помісної церкви, будуть існувати в Україні, але вже не як українська церква, а як український екзархат російської церкви. Хто хоче служити Росії, той повинен чесно сказати, що він живе в Україні, їсть український хліб, а служить російським інтересам", - сказав патріарх Філарет.

Він також зазначив, що "з самого початку, в 1992 році, був упевнений, що в Україні буде незалежна єдина помісна церква”.

"25 років уже пройшло, але ми сьогодні підійшли до такого моменту, коли вже іншого виходу немає, як тільки визнати автокефалію Єдиної української православної церкви", - підкреслив глава УПЦ КП.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха із проханням видати томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня глава держави також офіційно прийняв від ієрархів УПЦ КП та УАПЦ звернення для передачі Вселенському патріарху Варфоломію про надання українській церкві томосу про автокефалію з підписами усіх архієреїв, які підтримали це рішення.

Крім того, Верховна Рада 19 квітня ухвалила постанову про підтримку звернення Президента України до Вселенського патріарха Варфоломія щодо створення Єдиної помісної української православної церкви.

22 квітня Порошенко повідомив про передачу відповідних звернень Вселенському патріархату і початок процедур, необхідних для надання автокефалії Українській православній церкві. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ