Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Патріарх Філарет прокоментував відмову відспівувати малюка в Запоріжжі

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, в інтерв'ю для Німецької хвилі, прокоментував відмову священником УПЦ МП відспівувати малюка в Запоріжжі.

Цього року в Запоріжжі сталася страшна трагедія. Загинула дитина і служитель церкви Московського патріархату відмовився відспівувати його. Він мотивував це тим, що дитина була хрещеною в церкві Київського патріархату. Про що говорить ця ситуація?

Це говорить про те, що вони помиляються свідомо чи несвідомо. Хрещення може зробити не тільки священик, але навіть мирянин. І навіть може зробити хрещення жінка, якщо дитина вмирає, - це хрещення визнається православною церквою дійсним. Визнається не тільки православною церквою, але і католицькою церквою, і протестантськими церквами. Тому те, що зробив священик в Запоріжжі, - це беззаконня.

Чи свідчить це про поглиблення розколу православних церков в Україні?

Це не говорить про поглиблення розколу. Це говорить про те, що там діє неправда, брехня. В ім'я чого? В ім'я влади. Хочуть панувати над православними українцями. Тому що, ось якщо ви будете хреститися у нас, то ми благодать відкриємо. А ось якщо ви будете самі хрестити, то ми вам благодать закриємо.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ