Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фільм «Частинка» отримав головний приз на Московському міжнародному кінофестивалі

Турецький фільм «Частинка» про самовіддану жінку здобув сьогодні головний приз 35-го Московського міжнародного кінофестивалю. У Москві нагороджували за найкращі фільми / Фото: ИТАР-ТАСС Нагороду «Золотий Святий Георгій» творцям кінострічки вручив голова журі, іранський режисер і письменник Мохсена Махмальбаф, передає ІТАР-ТАСС.

Режисер Ердем Чепегез висловив радість, що його історія знайшла розуміння в іншій країні. 

«Я вірю, що кінематограф може змінювати світ», - наголосив він. 

У турецькій стрічці розповідається про жінку на ім'я Зейнеп. Вона мешкає на околиці Стамбула, в покинутому районі, разом зі старенькою матір'ю і дочкою-інвалідом. Сім'я ледве зводить кінці з кінцями, а героїню ще й звільняють з роботи. 

Спеціальний приз кінофестивалю одержав японський режисер Тацусі Ооморі. Журі відзначило його фільм «Долина прощань». У ній розказано про вбивство дитини. Підозра падає на його матір Саомі. 

Приз «За кращу режисерську роботу» здобув південнокорейський режисер Чон Енхен за фільм «Ліванські емоції», в якому розповідається проста історія, - чоловік переслідує жінку, вона тікає від нього, а потім зустрічає іншого чоловіка. 

Призи за кращі ролі одержали турецька актриса Жалі Арікан, яка знялася у фільмі «Частинка», і російський актор Олексій Шевченков за фільм «Іуда». 

Кращим документальним фільмом визнано роботу «Батько і син» польського режисера Павла Лозінського.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ