Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фільм «Майдан» покаже Перший Національний

Перший телевізійний показ відомої документальної стрічки режисера Сергія Лозниці «Майдан» відбудеться 23 листопада о 18:25 на Першому Національному. Повідомили в прес-службі каналу.

Фільм розповідає про події Євромайдану. Це документальний епос про Революцію Гідності, що відбулася в Україні, де головний герой фільму – не окремий персонаж, а люди.

«Моя мета – привести глядача на Майдан і дати йому можливість прожити 90 днів революції, - розповів Сергій Лозниця. – Я хотів залишити глядача наодинці з подіями, без будь-яких коментарів або голосу за кадром. Також намагався записати якнайбільше прямого звуку з місця подій, щоб створити поліфонію, симфонію звуку в картині».

Нагадаємо, що світова прем'єра фільму відбулася на 67-му Каннському міжнародному кінофестивалі в травні цього року, де показ став справжньою подією. Пізніше картина вийшла в прокат у Франції, Польщі, Нідерландах та інших європейських країнах. Українська прем’єра стрічки відбулася в рамках 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю, в липні.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ