Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фільм „Парох Майданека” презентуватимуть у Києві

14 грудня у Києві відбудеться презентація фільму «Парох Майданека» – повідомили «Гал-іnfо» в Департаменті інформації УГКЦ.

Фільм розповідає про греко-католицького священика Омеляна Ковча, ісповідника віри ХХ ст. Він, спершу запроторений до в’язниці у Львові, а потім до концтабору «Майданек», був послідовним у свідченні моральних цінностей, в умовах, коли зустрілися дві тоталітарні ідеології: радянська і нацистська. Особа отця Омеляна, його діяльність та мученицька смерть, створили надзвичайну можливість до діалогу різних культурних ідентичностей, зокрема - української, польської та єврейської. Життя і діяльність отця Омеляна Ковча були відзначені багатьма інституціями. Під час візиту Святішого Отця Івана Павла ІІ до України у червні 2001 року його було проголошено блаженним. Єврейська Рада України присвоїла йому звання «Праведник України».
Гжегож Лінковський - режисер, сценарист та продюсер документальних фільмів, директор Академічного Центру Культури Університету ім.. Марії Кюрі Складовської; засновник і директор Міжнародного фестивалю документальних фільмів „Роздоріжжя Європи”; „Люблінські євреї”, „Втрачені та набуті ідентичності”, „Духовність пограниччя”; автор фільмів про діалог культур та релігій „Брати того самого Бога”, „Записаний у зірку Давида - Хрест” та найновіших - „Балада про дім”, „Парох Майданека”; лауреат багатьох нагород на фестивалях в Польщі та закордоном.
Нагадаємо, 12 жовтня фільм презентували у Львові.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ