Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Філологи не поділяють ідеї Фаріон про біг-борди «Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями»

Заступник декана філологічного факультетут Львівського національного університету імені Івана Франка, кандидат філологічних наук, доцент Василь Будний не поділяє ідеї депутата Львівської обласної ради Ірини Фаріон щодо того, щоб з нагоди Дня Валентина вивісити у Львові біг-борди зі словами Тараса Шевченка «Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями». Про це Василь Будний заявив у коментарі «Гал-info». «Якщо вже вивішувати такі біг-борди, то не потрібно вказувати «…та не з москалями». Але взагалі, то не дуже вдала ідея», — розповів Василь Будний.
 На запитання «Гал-info», чи правильно трактувати слова українського класика про  «…та не з москалами», як національну приналежність москалів до російського народу, чи все-таки москалів, як військових, філолог відповів, що, на його думку, у творі Тараса Шевченка «Катерина», йшлося саме про військових, попри те, що «фахівці по-різному сприймають ці слова».
До слова, якщо згадати твір Шевченка, то в ньому йшлося про дівчину, котру підманув солдат, яких в той час було прийнято називати москалями.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ