Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Фінансових гарантій щодо реконструкції аеропорту «Львів» УЄФА надано не буде

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням № 864 затвердив План заходів з розбудови Міжнародного аеропорту «Львів» в рамках підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу. Про це повідомила прес-служба Мінтрансзв’язку. Нагадаємо, що до 31 липня цього року необхідно надати УЄФА письмові гарантії щодо фінансування проекту реконструкції летовища. «Як відомо, конкурс на визначення інвестора досі не оголошено, що ставить під великий сумнів визначення інвестора до 31 липня, а відтак і надання відповідних гарантій УЄФА», - йшлося у заяві Львівської міської ради до Президента В.Ющенка та Голови уряду Ю.Тимошенко від 9 липня.

 Натомість у Міністерстві наголошують, що «план є чітким списком необхідних робіт для успішної підготовки аеропорту «Львів» до Євро-2012. У ньому почергово розписано, яке відомство є відповідальним за той чи інший обсяг робіт та вказано термін їх виконання.

 

Таким чином, відповідно до Плану Мінтрансзв’язку, Мінрегіонбуд, Держкомзем та Львівська облдержадміністрація за участі державного підприємства Міжнародний аеропорт «Львів» до 22 вересня 2009 року мають подати інформацію про стан розроблення проектної документації на будівництво нового пасажирського терміналу, проведення відповідної експертизи та вирішення питання щодо виділення земельних ділянок

 

Також до 30 листопада 2009 року зазначені відомства повинні звітувати щодо розроблення проектної документації на реконструкцію існуючого пасажирського терміналу, а до 1 листопада 2009 року – на будівництво тимчасового пасажирського терміналу з проведенням відповідних експертиз.

 

Згідно з документом, до 5 серпня 2009 року Мінтрансзв’язку за участю аеропорту «Львів» визначить перелік підготовчих робіт з будівництва нового пасажирського терміналу, що фінансуватимуться за рахунок бюджетних коштів.

 

До 20 жовтня 2009 року буде розроблено і подано на розгляд Уряду проект і титул будови нового пасажирського терміналу, а до 1 грудня – реконструкції існуючого пасажирського терміналу.

 

Крім того, Мінтрансзв’язку спільно з Мінекономіки зобов’язані до 10 серпня 2009 року розробити і затвердити тендерну документацію для визначення генерального підрядника для виконання підготовчих робіт з будівництва нового пасажирського терміналу та до 1 грудня – для виконання робіт з реконструкції існуючого пасажирського терміналу.

 

До 10 жовтня 2009 року Мінтрансзв’язку здійснить усі необхідні заходи з підготовки і проведення аукціону на визначення інвестора будівництва нового пасажирського терміналу та укладення з переможцем аукціону інвестиційного договору.

 

І вже до 1 листопада 2009 року буде розроблено та погоджено з Мінекономіки, Мінфіном, МЗС, Мін’юстом та іншими органами виконавчої влади проекти нормативно-правових актів та інші документи, необхідні для проведення офіційних переговорів та надання державних гарантій, і внесено ці документи на розгляд Кабінету Міністрів України.

 

Проект і титул будови тимчасового пасажирського терміналу орієнтовно буде затверджено до 20 листопада 2009 року».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ