Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фінансувати необхідно дітей, а не класи, а працювати з людьми, а не цифрами – Геннадій Зубко

В рамках робочої поїздки до Тернопільської області Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко спільно з керівництвом Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики та Міністерства освіти відвідали Великогаївську об’єднану територіальну громаду, зустрілися з її мешканцями та обговорили усі нагальні питання розвитку, - прес-служба Мінрегіону України.

Зокрема Геннадій Зубко наголосив, що спроможна громада має самостійно стимулювати власний розвиток.

«Ви отримали медичні та освітні послуги. Скоро отримаєте право на користування землею. За умови ефективного її використання, це суттєво збільшить надходження в бюджет громади. Наразі ми працюємо над законодавчою ініціативою, щоб усі кошти, які поступають від реалізації продукції, виробленої на території громади, залишалися в її бюджеті», - зауважив він.

Урядовець нагадав, що відповідно до стратегії розвитку Великогаївської об’єднаної територіальної громади, пріоритетними проектами є реконструкція існуючих будівель різного побутового призначення під амбулаторію сімейної медицини, пожежне депо, розміщення поліцейської станції, а також здійснення реконструкції системи опалення, заміна вікон, дверей у загальноосвітній школі та капітальний ремонт очисних споруд.

«Кожна громада повинна розумно підходити до своєї роботи. Треба працювати з людьми, а не з цифрами, фінансувати не класи, а дітей. Коли громада визначила опорну школу, то ремонт дороги до неї має бути в пріоритеті. Місцева інфраструктура повинна йти за послугами», - зауважив Геннадій Зубко.

Він також наголосив, що саме у Великогаївській громаді сьогодні вперше відбувається презентація створення добровольчих бригад, які працюють при надзвичайних ситуаціях разом з пожежними частинами.

«Це актуальне питання, адже, відповідно до офіційних даних, у 1930 році у системі пожежної охорони цієї місцевості працювали 670 команд – це 10 945 людей. Зараз, у 2016 році люди об’єдналися і створили вже 23 такі команди, до яких увійшли 120 людей. Це великий успіх для регіону і говорить про те, що люди активізуються», - розповів Віце-прем’єр-міністр України.

В рамках зустрічі голова ДСНС Микола Чечоткін передав голові Великогаївської громади ключі від пожежної машини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ