Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фінський депутат подав у відставку після слів, що Україна не вступить до НАТО

Голова комітету із закордонних справ парламенту Фінляндії Міка Ніікко подав у відставку після повідомлення у твіттері про те, що Україна не стане членом НАТО.
Міка Нііко. фото - The Saxon

Про це інформує УНН із посиланням на Yle.

Ніікко повідомив про майбутню відставку у вівторок увечері. Він сказав, що піде з посади голови комітету із закордонних справ на засіданні комітету 9 лютого.

Повідомляється, що депутат оголосив про свою відставку з посади голови комітету із закордонних справ у зв’язку з опублікованим напередодні коментарем про Україну.

Так, 8 лютого Ніікко написав у твіттері, що "президент Франції має прямо сказати, що Україна не вступить до НАТО", пише видання. Коментар швидко викликав негативну реакцію, оскільки суперечить зовнішній політиці Фінляндії. Пізніше він попросив пробачення за свої слова.

Ніікко заявив Yle, що підтримає суверенітет України.

“Я дуже недбало сформулював це повідомлення у Twitter. Коментувати, чи Україна може подати заявку на членство в НАТО, не збирався. Україна має повне право ухвалювати власні рішення”, - сказав депутат.

Напередодні Президент Франції Еммануель Макрон на брифінгу у Києві заявив, що ніколи не використав формулювання “фінляндизація” України.

“Фінляндизація” означала б, що Україна ніколи не стане членом НАТО, а Росія зможе значно впливати на її політичний вибір.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ