Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фірма, що володіє аеродромом "Ягеллон", заборгувала за оренду землі понад мільйона гривень

Йдеться про сумнівновідоме приватне підприємство "Компанія "Перспектива Плюс", керівником якого упродовж останніх років є Пукаляк Тарас Михайлович, відомий як кандидат на посаду судді місцевого суду, а співвласником - цукровий магнат Матківський Володимир Богданович.

Компанія називає себе власником злітно-посадкового майданчика «Ягелл́он» (аеродрому Jagellon), що розміщений в с. Черляни Городоцького району (на місці, де в радянські часи була військова авіабаза «Черляни»).

На власному сайті «Ягелл́он» рекламується як перший в Україні Центр повітряного дозвілля,  новий найсучасніший аеродром, розташований в 32 км від Львова  - із загальною площею  більш ніж 200 гектарів.

Водночас, як вдалося з’ясувати Гал-інфо, за договорами оренди, які укладені з ПП "Компанія "Перспектива Плюс" на земельні ділянки, що розташовані на території Городоцької міської ради Львівської області (йдеться про ті самі «більш ніж 200 гектарів», на яких розташований аеродромом «Ягеллон»), у ПП "Компанія "Перспектива Плюс" станом на 01.08.2021 року існує заборгованість зі сплати орендної плати за землю у розмірі 1 168110, 93 грн.

Також було з’ясовано, що Городоцькою міською радою, враховуючи дану ситуацію, скеровувалась вимога ПП "Компанія "Перспектива Плюс" про необхідність в найкоротший термін погасити наявну заборгованість. При цьому увага зверталась на підставність розірвання договорів  оренди землі та на те, що у випадку звернення до суду, така заборгованість буде збільшена на суму судових витрат, пеню, інфляційні втрати та 3% річних.

Крім цього, про існування вищеназваної заборгованості міська рада повідомила Пустомитівську окружну прокуратуру.

Зазначимо: більшість договорів оренди землі, які стосуються надання в платне користування земельних ділянок під аеродромом «Ягеллон», упродовж останніх років були укладені між Городоцькою районною державною адміністрацією, в особі її голови – Ременяка Володимира Васильовича, та ПП "Компанія "Перспектива Плюс", в особі директора підприємства Пукаляка Тараса Михайловича.

Звертає на себе увагу й такий факт. Окрім того, що у ПП "Компанія "Перспектива Плюс"  існує заборгованість зі сплати орендної плати за землю, дане підприємство відоме тим, що відмовляється виконувати вимоги чинного законодавства щодо сплати податкового боргу (з плати за землю).

З інформації від ГУ ДПС у Львівській області Гал-інфо, зокрема, стало відомо, що по боржнику ПП "Компанія "Перспектива Плюс" (Код ЄДРПОУ 35563629) станом на даний час числиться заборгованість по платежах до бюджету в розмірі 952061,56 грн. 

Наразі ця заборгованість стягується через позов податківців до Львівського окружного адміністративного суду. Про що свідчить ухвала даного суду від 09.08.2021 року  - про відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі: за позовом ГУ ДПС у Львівській області до приватного підприємства "Компанія "Перспектива Плюс" (адреса: Львівська область, с.Черляни, вул. Польова, 25) - про стягнення заборгованості із рахунків в банках  в розмірі 952061,56 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ