Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Фірташ пожалівся на постійні перевірки своїх підприємств

«Насправді не треба допомагати підприємцям і не треба нам перешкоджати. Ми самі про себе подбаємо. Від держави треба лише одне, щоб про підприємців просто забули на кілька років. Побачите, підприємці це та сила, яка стане локомотивом що потягне всю економіку вперед», - про це сьогодні, 27 березня, під час наради Федерації роботодавців України у Львові заявив президент Федерації, відомий український олігарх Дмитро Фірташ

«Я ніколи в житті не займався нічим, окрім того, що мені вигідно, я завжди лобіював і захищав свої інтереси. Тепер мій обов'язок захищати всіх учасників Федерації роботодавців. Мені цікаво це. Я також розумію, що в Україні два українці і три гетьмани, але це наша ментальність така. Я знаю це, бо також українець», - зазначив Дмитро Фірташ.

З першими проблемами під час перебування на посаді Фірташ зіштовхнувся тоді, коли під час переговорів з податковою щодо повернення підприємцям ПДВ на його хімічні заводи уже п’ять разів навідувались із перевірками. На його думку, при оформленні документів податкова займається рекетом і грабунком.

Він також додав, що Податкова адміністрація має інший підхід до роботи з підприємцями: «У нас із ними різні завдання: вони грабують, ми заробляємо».

Він також додав, що йому вдалося досягнути домовленості з Кабміном стосовно можливості того, щоб представник Федерації був присутній на засіданнях Кабміну. 

Фірташ також додав, що дехто помилко думає, що крупним підприємцям легше захищатися і лобіювати свої права ніж малим та середнім. Однак, на думку олігарха, якщо підприємством зацікавилась держава, «то я мало знаю підприємств, які можуть встояти».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ