Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ФК „Карпати” оштрафували на 5 тисяч доларів

Професійна Футбольна Ліга України оштрафувала ФК „Карпати” на 5 тисяч доларів за неетичну поведінку вболівальників команди під час гри 1/2 фіналу Кубка України «Динамо» – «Карпати». Повідомив „Гал-info” керівник ПП «Карпати Спорт Маркетинг» Ігор Дедишин.
За його словами, таке рішення було прийнято на засіданні Бюро ПФЛ у вівторок, 18 квітня. Він пояснив, що штраф накладено за скандування організованої групи вболівальників на адресу керівництва Федерації та ФК „Динамо”, зокрема президента київського «Динамо» Ігоря Суркіса, а також за кидання димових шашок. „Ми не зовсім згідні з таким рішенням і вже скерували до ПФЛ листа, у якому вимагаємо провести додаткове обговорення цього питання, оскільки з’явилися додаткові обставини. Зокрема, ми замовили лінгвістичну експертизу, згідно з висновком якої слово „жид” є синонімом слова „єврей”, не несе негативного навантаження і не є образливим для українця. Також є відеозапис, на якому зафіксовано, що вболівальники „Динамо” теж вдавалися до таких скандувань”, – сказав „Гал-info” Ігор Дедишин. Він також додав, що ФК „Карпати” взагалі виступає проти таких скандувань і проводитиме з вболівальниками виховну роботу.
ПФЛ прийняла лист і відтермінувала сплату штрафу. Питання розглянуть на наступному бюро ПФЛ, яке має відбутися орієнтовно через тиждень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ