Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ФК «Карпати» отримають «Україну» в оренду лише за умови, якщо ліквідують базар

Виконавчий комітет міськради погодився з вимогою ФК «Карпати» надати клубу в оренду територію стадіону «Україну» з орендною платою 1 грн на рік за умови, якщо керівництво клубу ліквідує (прибере) з території дитячого тренувального поля (площа, на якій нині розташовується базар «Україна») капітальну забудову, що була самовільно встановлена там. Про це заявив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів під час брифінгу у міськраді. За словами Косіва, в минулу п’ятницю виконком звернувся з відповідним клопотанням до міськради, і це питання вирішуватиметься на сесії міськради у наступний четвер, 16 листопада.
Водночас Косів дав відповіді на вимоги учасників акції протесту „Збережемо „Карпати” для Львова!”: «Відповідатиму попунктно. Вимога надати ФК „Карпати” майновий комплекс стадіону „Україна” в оренду на 49 років за оплату у розмірі 1 гривня в рік під інвестиційні зобов’язання. Це якась нісенітниця, і такої оренди «Карпати» не отримають. В нас є негативний, яскравий досвід того, як на «Україні», на території спортивного комплексу ФК «Карпати», влаштував базар, замість того, щоб там розвивати в тому числі дитячий та юнацький футбол. Тому говорити про оренду, тим більше на 49 років, – неможливо. Ми можемо віддати клубу «Україну» в оренду по гривні за рік терміном на 1 рік, щоб клуб продемонстрував нам, як треба розвивати футбол.
Друга вимога – зобов’язати футбольний клуб „Карпати” власним коштом провести роботи з покращення інфраструктури майнового комплексу стадіону „Україна” згідно з генеральним планом забудови території спортивного комплексу „Україна”. Так, на це ми безперечно погоджуємося. Щодо генерального плану забудови території спортивного комплексу „Україна”, то в тому варіанті, що я бачив, не було базару «Україна». Так, була постанова про тимчасове перенесення з території стадіону базару на територію дитячого тренувального поля, були дані відповідні дозволи на тимчасове розташування базару, але мови про капітальне будівництво і близько не було.
Далі – вимога накласти мораторій на продаж і відчуження об’єктів спортивного призначення зі зміною цільового використання. Доцільності в провадженні такого мораторію я не бачу, оскільки ніхто зараз не відчуджує спортивне майно і не відчуджуватиме його. В цьому я вас запевняю. 
Скликання та проведення позачергової сесії Львівської міської ради, на якій задовольнити усі перелічені вимоги. Сенсу в скликанні позачергової сесії немає, бо сьогодні відбудеться зустріч почесного голови клубу Петра Димінського з керівниками фракцій Львівської міськради, а в наступний четвер це питання вирішуватиметься на сесії міськради.
Розформувати ЛКП „Спортресурс”, що дискредитувало органи місцевого самоврядування та місто Львів в очах громадськості нашої держави. Пожиттєво відсторонити Остапа Блищака від роботи в органах львівського місцевого самоврядування. Якщо в ФК «Карпати» є претензії до Блищака та «Спортресурсу», то, будь ласка, нехай подають на них в суд. 
Чергова вимога - міському голові Львова Андрію Садовому публічно вибачитися за свавілля підзвітного йому комунального підприємства „Спортресурс” і публічно відзвітуватися перед громадою Львова про виконання наших вимог. Що має міський голова до підприємства „Спортресурс”. Повторюю, подавайте на «Спортресурс» до суду, Садовий не може вибачатися за підприємство".
Ультиматум – «у разі невиконання усіх наших вимог змушені будемо вдатися до радикальніших дій впливу, а саме: блокування роботи Львівської міської ради, блокування трас міжнародного значення, широкомасштабні акції громадянської непокори по всьому Львову» - це питання не в нашій компетенції», - сказав Косів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ