Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ФК „Львів” піднімається вгору

ФК „Львів”, обігравши в пропущеному матчі 6-го туру чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги столичне „Динамо-2” з рахунком 1:0, вийшов на третій щабель турнірної таблиці.
ФК „Львів” – „Динамо-2” (Київ) – 1:0 (1:0). 8 листопада. Добромиль. „Княжа-Арена”. Температура повітря +2 градуси. 2100 глядачів.
Судді: Дяденко, Заровецький, Куш.
ФК „Львів”: Радь, Гальчук, Романюк, Панас (Ільчишин, 66), Г. Баранець, Федорчук, Теплий, Козьбан (Чепурненко, 62), Ільків, Даньків, Б. Баранець.
„Динамо-2”: Луценко, Стеценко, Фартушняк, Бутенін, Немчанінов (Гармаш, 46), Мурзоєв (Назарчук, 46), Степанець (Петров, 46), Ситник, Герасим’юк (Єременко, 46), Коркишко, Лисенко.
Гол: Теплий (32).
Попередження: Б.Баранець (14), Ситник (14), Петров (48), Романюк (57), Чепурненко (67).
Вилучення: Стиник (24). 
 
Для львів’ян матч проти «Динамо-2» був особливо важливим, адже в разі перемоги «синьо-золоті» могли б закріпитися на верхніх щаблях турнірної таблиці. До того ж цим поєдинком підопічні Степана Юрчишина закінчували футбольний рік на домашній арені, тож хотілося гідно попрощатися зі своїми вболівальниками.
Хоча той склад, з яким приїхав до Добромиля Юрій Калитвинцев, можна назвати далеким від оптимального, перемога львівському клубові далася вкрай важко. До того ж погодні умови були не футбольними – на термометрі виднілася позначка +2, а протягом матчу час до часу падав дрібний дощ.
З перших хвилин на полі почалася запекла боротьба, жодна з команд не збиралася поступатися, і деколи тільки арбітрові вдавалося вгамовувати футболістів. Так, неподалік від центрального кола відбулася сутичка між Григорієм Баранцем і Олександром Ситником, за що Віталій Дяченко, який обслуговував поєдинок, показав кожному з гравців по жовтій карточці.
Схоже, Г. Баранець зробив висновки з попередження арбітра, чого не можна сказати про київського футболіста. Вже за кілька хвилин Ситник грубо порушив правила проти Бориса Баранця, і Віталій Дяченко після нетривалих роздумів вдруге продемонстрував порушникові жовту карточку, за якою автоматично з’явилася й червона. Тож вже в середині першого тайму «динамівці» залишилися в меншості.
Після цього гравці «Львова» заграли значно впевненіше. Особливо дошкуляли київському захисту брати Баранці, Валерій Федорчук та Олег Теплий. Для останнього поєдинок ледь не закінчився вже на двадцятій хвилині. В боротьбі з Тарасом Луценком за верховий м’яч Теплий одержав пошкодження, і лікарям кілька хвилин довелося добряче постаратися, щоб повернути львівського нападника на поле. Спершу здавалося, що Теплий все-таки не зможе продовжити матчу, однак він не тільки знайшов у собі сили повернутися у гру, а й став (трохи згодом) головним героєм зустрічі, забивши вирішальний гол.
Причому вперше Теплий відправив м’яч у сітку воріт вже за хвилину після свого повернення. Львів’яни вивели Олега на рандеву з Луценком, і нападник відправив «смугастого» під руку голкіперові у кут воріт. Львівські гравці вже почали радіти забитому м’ячеві, коли побачили в руках бокового судді піднятий прапорець. Головний арбітр прислухався до свого помічника і зафіксував положення поза грою.
Втім, незабаром господарі все-таки забили. Під час однієї з атак Б. Баранець прострілив у воротарський майданчик, де найспритнішим виявився Олег Теплий, який, випередивши оборонців, встиг підставити ногу і спрямувати м’яч у ворота – 1:0. Близьким був Олег Теплий до того, щоб зробити дубль. Після передачі від одного з львівських гравців Теплий виходив віч-на-віч з Луценком, і захисникові «Динамо» нічого більше не залишалося, як зловити нападника за футболку. Арбітр добре бачив ігровий епізод і вказав на одинадцятиметрову позначку, проте знову дав про себе знати боковий суддя, який ще перед порушенням правил зафіксував офсайд, тож пенальті довелося відмінити.
У час, що залишився до закінчення першого тайму, львів’яни переважали своїх суперників, насамперед завдяки численній перевазі. Гості ж грали здебільшого на контратаках. Під час перерви Юрій Калитвинцев провів відразу чотири заміни. Але жодному з тих футболістів, які з’явилися на полі у другому таймі, так і не вдалося врятувати поєдинку. Хоча близькими до успіху були як гості, так і господарі поля.
Потужно пробивав з кута штрафного майданчика Б. Баранець. Київський голкіпер парирував удар, м’яч залишився у грі, а далі ситуацію розрядили київські оборонці, які вибили «круглого» подалі від воріт. У «динамівців» особливо небезпечними були виконання стандартів, під час яких і гравці, і тренери «Львова» помітно нервували.
Зовсім трохи не вистачило для відновлення рівноваги Володимирові Лисенку – м’яч після його удару пролетів упритул з воротами.
Що ближче було до фінального свистка, то сильніше гравці «Динамо-2» тиснули на ворота Андрія Радя, і вже львівські футболісти мали можливість проводити швидкі контратаки. Однак для того, щоб їх результативно завершити, містянам не вистачало елементарного порозуміння.
Вже у компенсовану хвилину матчу під час перспективної атаки не зрозуміли один одного Б. Баранець та Ігор Ільків, в результаті чого м’яч було втрачено. Степан Юрчишин якраз готував подвійну заміну, коли Віталій Дяченко сигналізував про закінчення матчу, тож Андрієві Ханасу і Сергієві Лобойку так і не вдалося вийти на поле, а Б. Баранець і Ільків ще після свистка довго один одному пояснювали, як треба було зіграти у минулому епізоді.
Під оплески вболівальників львівські футболісти зі святковим настроєм залишали поле, а щоб цей настрій поліпшився, підопічним Степана Юрчишина треба здобути виїзну перемогу в поєдинку проти «Фенікса-Іллічівця», який відбудеться у Калініно 12-го листопада. А наразі наша команда, маючи в своєму активі 34 очки, за тур до завершення першого кола чемпіонату в турнірній таблиці посідає третє місце. Попереду лише маріупольський «Іллічівець» та столична «Оболонь», в яких відповідно 36 і 39 очок.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ