Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ФК „Львів” розпочинає друге коло чемпіонату України

Гостьовим матчем проти луцької "Волині" 18 березня ФК "Львів" розпочне друге коло чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги. Після першої половини змагань волиняни та галичани набрали по 35 очок і ділять між собою 4-5 сходинки турнірної таблиці. Команда Степана Юрчишина взимку провела чотири тренувальні збори. Спершу команда займалася у Львові, а згодом перебралася в Трускавець. На обох цих зборах головна увага приділялася фізичній підготовці. А вже в Криму "городяни" набували ігрової практики. Останній збір ФК "Львів" провів у Туреччині. Додому команда повернулася 13-го березня і вже у Львові почала безпосередню підготовку до матчу в Луцьку. Про зміни в команді та про стратегічне завдання, поставлене перед тренерським штабом "городяни" з спортивним директором ФК "Львів" Романом Лабою розмовляв кореспондент "Гал-іnfо".
- Насамперед розкажіть про кадрові ротації, які пережили "городяни" в період зимового міжсезоння?
- Підписали угоду з 23-річним центральним півзахисником Володимир Ференцом, який грав у полтавській "Ворсклі", а останнім його клубом був "Кремінь" із Кременчука. 23-річний воротар Андрій Бандрівський перейшов до нас із луганського "Комунальника". 17-річний Михайло Козак на професійному рівні не грав, він вихованець львівського футболу. Ще один галичанин, Ярослав Сухоцький, 1990 року народження, теж гратиме у нас. Продовжили угоди ще на три роки з братами Баранцями. З Олегом Теплим теж продовжили угоду. Павло Худзік, який на правах оренди 2007 року виступав за команду "Княже", повернувся в ФК "Львів". Нині перебуває на оглядинах 17-річний Василь Палахнюк із Чернівців. Мабуть, підпишемо угоду з ним. Натомість від нас пішли четверо футболістів: Бордіян, Гончарук, Петров та Ільчишин.
- ФК "Львів" уже визначився з остаточним завданням на сезон?
- Завдання одне – вигравати в кожному матчі й награвати молодь. Тому підсилюємося молодими виконавцями. А коли місцева влада піде нам назустріч, побудуємо навчально-тренувальну базу та стадіон, вимоги до команди зростуть.
- Доки ФК "Львів" гратиме в Добромилі?
- Наразі важко сказати. У Львові нам ніде грати. Федерація футболу України не атестує у Львові, крім стадіону "Україна", жодної спортивної споруди. Стадіон "Сільмаш" продали бізнесовій структурі. А в мене вже був на руках готовий проект реконструкції цієї споруди. Стадіон СКА в аварійному стані, отримати його в довготривалу оренду не так просто. На щастя, вдалося терміново збудувати споруду в Добромилі, де нині проводимо домашні матчі. Міська влада запевняє, що готова виділити земельну ділянку під будівництво арени. Тільки-но все буде погоджено, президент ФК "Львів" Юрій Кіндзерський обіцяє до року завершити будівництво.
- Тобто й у наступному сезоні перед "городянами" не стоятиме завдання вийти у вищу лігу?
- Завдання можна поставити будь-яке. Уявімо, що ми цього року виграватимемо в усіх матчах і посядемо друге місце. Але у вищу лігу нас усе одно не пустять, оскільки немає необхідної інфраструктури. А коли проводять клубну атестацію, то рахують навіть лампочки, не говорячи про серйозніші речі, як-от підігрів. А в нас немає ні футбольного поля, ні тренувальної бази. Щоб вирішувати серйозні завдання, необхідна ґрунтовна підготовка.
- Не побоюєтеся, що повториться ситуація середини 1990-х, коли ФК "Львів" постачав талановитих футболістів іншим командам? Адже на молодь, яка себе добре проявить, почнеться полювання представників більш амбітних клубів…
- Я вже розповідав, що з братами Баранцями ми продовжили контракт іще на три роки. Зробили це для того, щоб утримати їх. За півроку до завершення угоди футболісти можуть підписувати попередні угоди з іншими командами. Знаючи, що деякі клуби з вищої ліги хочуть бачити Баранців у себе, з обома пролонгували угоди. Звісно, поліпшили їм умови. А якби хотіли продати, то зробили б це вже взимку.
- Погоджуєтеся, що молодих футболістів буде важче втримати в команді, коли їм пропонуватимуть кращі умови для тренувань і, відповідно, професійного росту?
- Не погоджуся, що їх буде важче утримати. Цієї зими в клуб телефонувало чимало людей, які просилися до нас у команду. Ми запитували, чому хочуть грати саме за ФК "Львів". Відповідали, що чули про нашу хорошу атмосферу. Вони навіть не запитували про зарплату, мовляв, коли заграю, тоді поговоримо.
- Ідеться про молодих футболістів чи про досвідчених, які просилися в ФК "Львів"?
- Ми перш за все беремо футболістів на перспективу. 30-річних не хочемо залучати. Гляньте на наш склад. У нас багато хлопців 1989-1990 років народження, із досвідчених залишився лише воротар – 36-річний Марущак, і 27-річний Гальчук. Вік решти - до 20 років. Підтягуватимемо молодь до рівня вищої ліги, а коли президент озвучить завдання вибороти путівку в еліту, нам не доведеться купувати донеччан чи іноземців, оскільки на той час виховуємо своїх кваліфікованих гравців. Пригадуєте, як наприкінці 1980-х років відроджувалися "Карпати"? Тоді ми всі з’їхалися з різних міст, але приїхали всі львів’яни. Ми не були надто технічними, але завдяки патріотизму вивели команду у вищу лігу. Так само в ФК "Львів" робимо ставку на місцеву талановиту молодь.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ