Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ФК „Львів” взяв гору над хмельницьким „Поділлям”

У матчі 12-го туру першості України з футболу ФК “Львів” на полі львівського стадіону СКА з рахунком 2:1 взяв гору над хмельницьким “Поділлям”.
Глядачі, які на кілька хвилин спізнилися на звітну зустріч, з недовірою споглядали на табло, на якому було вивішено дві одинички. Проте це не була помилки – все відповідало дійсності. Вже на 6-й хв. один з братів-близнюків Баранців Григорій стрімко пройшов з м’ячем по центру, на підступах у карний майданчик зіграв у стінку з Олегом Теплим і, увірвавшись у володіння воротаря “Поділля”, вихованця львівського футболу Олега Венчака елегантним ударом відкрив рахунок – 1:0.
Проте попереду підопічні Богдана Бандури були недовго. Схоже на те, що забитий м’яч дещо розхолодив господарів, а в футболі, як відомо, втрата концентрації навіть на мить зазвичай коштує дуже дорого. Вже за хвилину після флангового навісу захисники ФК “Львів” загубили у власному штрафному майданчику ще одного вихованця львівського футболу Сергія Чабана і форвард “Поділля” ударом головою з близької відстані не залишив жодних шансів Олександру Бабаку – 1:1.
Зазначимо, що пропущений м’яч негативно вплинув на психологічний настрій господарів і до перерви вони хоч і володіли територіальною ініціативою, діяли надто академічно, можна сказати без серця. Натомість гості, граючи другим номером, при першій-ліпшій нагоді намагалися потурбувати оборону суперника. Кілька небезпечних моментів виникло біля воріт львів’ян, проте в першій 45-хвилинці глядачі голів більше так і не побачили.
Другий тайм розпочався з неприємностей для команди гостей. Вже на його початку Євген Громов на рівному місці одержав жовту картку, яка виявилася для нього другою і за мить столичний арбітр Олег Деревінський запалив перед ним червоне світло. Залишившись у меншості, хмельниччани практично всією командою відійшли в оборону, яку львів’яни за допомогою позиційного нападу намагалися розхитати.
Напруга біля воріт гостей зростала з кожною хвилиною і врешті решт господарі домоглися свого. На 70-й хв. вони провели затяжну атаку, в фіналі якої Володимир Лукашук виконав простріл з правого флангу і Олегу Теплому залишалося лише підставити ногу – 2:1. Господарі й надалі повністю контролювали перебіг подій на полі, однак рахунок до фінального свистка залишився незмінним.
Сергій Кучеренко, головний тренер “Поділля”, так прокоментував поразку своєї команди: „Загалом я задоволений діями своєї команди. На мою думку, якби не зовсім необов’язкове вилучення Громова, то ми мали б усі шанси, аби принаймні не програти. Але я хочу сказати про інше. Справа в тому, що “Поділля” і ФК “Львів” – це команди з різних полюсів. Я маю на увазі відношення до них. На жаль, “Поділля” в Хмельницькому нікому не потрібне. Команда практично тримається на голому ентузіазмі самих гравців. Так було й минулого сезону, коли ми фінішували на сьомій позиції. Але ж так вічно бути не може. Тому навіть якщо ми не знімемося з чемпіонату, а один не виїзд в нинішньому сезоні у нас уже є (згідно регламентом за другу неявку клуб автоматично знімається з розіграшу. – Авт.), то швидше за все втриматися в першій лізі нам не вдасться. А в те, що відбудуться можливі зміни на краще, я, відверто кажучи, не вірю”.
Богдан Бандура, головний тренер ФК “Львів”, своєю чергою зазначив: „Як тренер, я не вперше зустрічаюся з “Поділлям”. І чомусь ці поєдинки завжди за будь-яких умов проходять для моїх підопічних у дуже важкій боротьбі. Не став винятком і цей матч. Я задоволений лише результатом. А от до дій своїх гравців у мене є чимало претензій. І саме тому вже в першому таймі я провів три заміни, а в другому – ще дві. А якби можна було, то я б поміняв чоловік дев’ять. Не знаю причини, точніше буде сказати, що я знаю, але не хочу озвучувати, але мої хлопці ніяк ще не відійдуть від кубкового дербі з “Карпатами”, якому було віддано дуже багато фізичних сил а ще більше емоційних. Я сам після того матчу три дні ходив, як “причмелений”. То що вже казати про хлопців. Але пора вже прийти нам всім до тями і грати так, як ми можемо”. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ