Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фонд «Відродження» припиняє співпрацю з українським урядом і президентом

Міжнародний фонд «Відродження» заявив про припинення співпраці з Кабінетом Міністрів України, Президентом та його Адміністрацією. Поштовхом до цього стала кивава зачистка майдану Незалежності від учасників Євромайдану. Про це йдеться в заяві фонду.

Текст заяви:

«Сьогодні вранці загони "Беркуту" зі застосуванням фізичного насильства розігнали мирний Євромайдан у Києві.

Мирний протест Євромайдану акумулював багатотисячну підтримку громадянами європейського вибору України, віру у необхідність підписання Угоди про асоціацію України з об'єднаною Європою в умовах, коли діюча влада призупинила підготовку до його підписання на Саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада ц.р.

Євромайдан був виключно мирним, надзвичайно масовим зібранням небайдужих громадян, представників громадських організацій, молоді і студентства, що мало форму і зміст народного віче.  Зібрання, ініційоване групою громадських активістів отримало визнану по всій Україні та у світі назву Євромайдану.  Це був демократичний Майдан,  який до останнього тримав дистанцію від політиків різних кольорів під кольорами державного і європейського прапорів.

Ми заявляємо, що жодних, підкреслюємо, жодних правових підстав  припиняти Майдан не існувало.  Як мирне зібрання він, беззаперечно,  підлягав захисту.

Ровісник незалежності, Міжнародний фонд "Відродження" у всі роки вважав своїм головним завданням і досягненнями налагодження діалогу громадян і влади. Співробітники фонду та члени його Правління є відомими експертами, які брали участь у роботі Конституційної Асамблеї, Координаційні раді при Президентові України, громадських радах при органах виконавчої влади.  Завдяки такому діалогу були втілені у життя важливі елементи демократичних перетворень.

Так було до сьогодні. Сьогодні будь-який можливий діалог влади і громади роз'єднала кров мирних громадян. Після брутального розгону Євромайдану ми вважаємо співробітництво з Кабінетом Міністрів, Президентом та його Адміністрацією глибоко аморальним, а тому –  неприйнятним.

Всі представники Міжнародного фонду "Відродження"  припиняють таке співробітництво. Водночас, продовжуючи свою місію, спрямовану на становлення в Україні демократичного, відкритого суспільства, фонд зберігає за собою право відновити таку співпрацю лише тоді, коли буде покарано  всіх  винних у злочині проти учасників Євромайдану, а влада на ділі відмовиться від насильства щодо всіх, хто реалізує своє невід'ємне право на свободу мирних зібрань».

Заяву підписали голова Правління МФВ Олександр Сушко та виконавчий директор МФВ Євген Бистрицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ