Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Пам’ятник Королю Данилу постраждав від рук „реставраторів”

 Минулого тижня розпочалися роботи над упорядкуванням пам’ятника Королю Данилу, однак підрядна організація що мала очистити пам’ятник від пилу та голубиного посліду знищила значну частину авторської роботи, а саме  патину (декоративна покраска бронзи, здійснена автором у спеціально підібраних тонах). Про це „Гал-info” розповів радник міського голови з питань збереження архітектурної спадщини Андрій Салюк.

За його словами, підрядна фірма, що виконувала роботи перевищила свої повноваження і довела пам’ятник до ганебного стану. З приводу аналізу шкоди, заподіяної реставраторами завтра буде проведена спеціальна нарада, буде складений акт порушення.
 Андрій Салюк вважає, що такі реставратори повинні відшкодувати нищення пам’ятника за свій кошт, а ґрунтовне відновлення пам’ятки необхідно доручити професіоналам.
 Як відзначив голова Галицької районної адміністрації Львова Іван Лозинський, дійсно щодо пам’ятника Королю Данилу відбулося „самобранництво”. Очевидно фірма „Ренесанс” хотіла заробити більше грошей і вдалася до самочинної реконструкції, завданням було лише провести косметичну очистку пам’ятки та її підніжжя від нашарувань пилу і бруду.
Андрій Салюк вважає, що довести до автентичного вигляду пам’ятник Королю Данилу можуть спеціалісти кераміко-скульптурного заводу під наглядом спеціальної експертної комісії Львівської міськради.      

  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ