Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фонтан «Івасик-Телесик» зруйнували студенти, – Фалюта

У Стрийському парку було виявлено пошкодження фонтану «Івасик Телесик». Як повідомили в управлінні капітального будівництва ЛМР, фірма-підрядник планує відновити фонтан щойно встановиться плюсова температура повітря. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Ми звернулися з листом та фото до підрядної фірми про усунення пошкоджень фонтану. Фахівці зафіксували сліди вандалізму, адже є інформація, що студенти, що прогулюються парком, часто недбайливо поводяться з фонтаном та руйнують його. Проте фірма-підрядник пообіцяла відремонтувати фонтан за власні кошти, як тільки температура повітря встановиться стабільно на рівні вище нуля», - зазначив в. о. начальника управління капітального будівництва ЛМР Ігор Фалюта.

Нагадаємо, у 2011 році Стрийському парку були завершені роботи з відновлення фонтану «Івасик Телесик», який було збудовано близько 30 років тому, протягом яких він ніколи не працював. Працівники підрядної фірми відреставрували скульптури лебедів, Івасика Телесика, чашу фонтану, сам фонтан. Крім того, було встановлено різнокольорову підсвітку з музикою. Роботи з реставрації фонтану проводило ТЗОВ «Українсько-китайський центр розвитку». Гарантійний термін робіт 10 років.

Водночас, як повідомили Гал-інфо читачі, характер руйнувань на скульптурах двох лебедів свідчить про те, що їх зроблено з неякісного матеріалу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ