Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Forbes назвав найкращі для здоров'я національні кухні

Журнал Forbes оприлюднив список з десяти країн, кулінарна традиція яких сприяє підтриманню гарної форми та довголіття.

Найздоровішою видання визнало кухню Японії. У цій країні ожирінням страждають тільки 1,5% нації, у той час як середній вік життя становить 82 роки. Національна кулінарія широко використовує всі види капусти - від листової до броколі - чудово доповнюються рибою і блюдами з сої. Головним джерелом вуглеводів є багата мікроелементами локшина із гречаного борошна. Ймовірно, не останню роль відіграє і те, що у японців не прийнято їсти "досхочу", а краще завершити трапезу при наповненні шлунка на 80%.

На другому рядку рейтингу здорової їжі – кухня Сінгапуру, країни, де середній термін життя становить, як і в Японії, 82 роки при 1,8% повних людей. Хоча в основі харчування є рис, в меню включається досить багато овочів і риби. М'ясо тут не часто подається до столу. А потребу в солодощах місцеві жителі зазвичай втамовують тропічними фруктами або низькокалорійними десертами на основі плодів.

Кухня Китаю входить до "трійки" найбільш корисних за рахунок того, що дві третини страв приготовлено з овочів, фруктів, бобових або цілісних зернових, приправлених травами, корінням, імбиром і часником. І, можливо, якби не захоплення смаженим, середній вік громадян цієї країни був би набагато більш як 73 роки. Товстих китайців налічується лише 1,8%.

Forbes відзначив хорошу дієту у шведів, хоча в силу кліматичних особливостей на столі тут не представлено достатньо овочів і фруктів. Однак добротні молочні продукти у поєднанні з чорним хлібом, рибою та ягодами, що становлять основу раціону, цілком сприяють середньої тривалості життя до 81 року. Вагу більше за норму у Швеції мають 11% громадян.

На п'ятому місці розмістилися французи, хоча вони і відомі любов'ю до м'яса, здоби, шоколаду, висококалорійних сирів. У Франції важать більше норми тільки 6,6% населення, а живуть в середньому до 81 року. Журнал зазначає, що таємниця здоров'я французів криється в тому, що вони люблять перекушувати частіше невеликими порціями, а смажені в жирах продукти заміняють випічкою, грилем, припущеними і тушкованими стравами.

У десятку також потрапили кухня Середземномор'я (Італія, Іспанія), яка відома морепродуктами і оливковою олією, Греції (жирні сардини і баклажани), Ізраїлю (спеції та приправи з трав), а також Кореї, де особливо в пошані гострі овочеві квашення (кімчхі), передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ