Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Forbes заявляє, що забрав в UMH дозвіл на використання свого бренду

Американський видавничий дім Forbes більше не дозволяє медіа-холдингу UMH використовувати свій бренд. Про це ВВС Україна повідомила перший віце-президент з корпоративних комунікацій Forbes Media Міа Карбонелл.

Цей крок пов'язаний з тим, що 30 липня влада США внесла власника компанії UMH бізнесмена Сергія Курченка до списку осіб, на яких поширюються санкції.

Водночас в UMH заявили, що мають права на ліцензію до кінця 2018 року, і це право "залишається непорушним".

За словами пані Карбонелл, Forbes призупинив ліцензію Forbes Україна ще у 2014 році, але компанія оскаржила цю дію і продовжила публікувати Forbes Україна.

"З 6 серпня Forbes вжив усіх заходів, щоб відмовити Forbes Україна у доступі до матеріалів Forbes США і доступі до бренду Forbes. У зв'язку з цим Forbes більше не надає сайту UMH дозволу на використання бренду Forbes і не надає адресу Forbes.ua для UMH", - повідомила представник Forbes.

Сайт видання недоступний за адресою forbes.ua, а доступний за forbes.net.ua

В UMH Group заявляють, що оплатили ліцензію до кінця 2018 року, і подавши заяву в американський арбітражний суд, забезпечили собі право працювати під брендом Forbes.

У заяві групи сказано, що включення пана Курченка до списку санкцій США не впливає на її права і далі видавати журнал і користуватися маркою Forbes.

Проти українського мільярдера діють санкції ЄС, в Україні проти нього порушено низку кримінальних проваджень, його оголосили у розшук.

Сергій Курченко у 2014 році оскаржував у Суді загальної юрисдикції Євросоюзу запровадження санкцій проти себе.

Він став власником медіа холдингу UMH у 2013 році. Після цього з видання звільнилося 14 журналістів.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ