Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Formula 1: Сезон 2020 року може початися з чотирьох Гран Прі поспіль

Учасники Формули 1 на останній відеоконференції обговорили можливий старт сезон етапом в Австрії та проведення трьох гонок поспіль у Сільверстоуні.

Як повідомляє F1-Ukraine, після того, як перша частина сезону Ф1 2020 року опинилась під загрозою, учасники й організатори чемпіонату шукають шляхи, як врятувати календар та провести хоча б частину зі скасованих Гран Прі.

На даний момент, першою офіційною гонкою має стати Гран Прі Франції, що запланований на 28 червня 2020 й поки не скасований. І хоча карантинні заходи у Франції обіцяють послабити, проте проведення етапу все ж знаходиться під питанням.

Натомість, місце гонки в Ле-Кастелле може зайняти Ред Булл Ринг.

Як повідомляє видання Racefans.net, на останній відеоконференції керівники команд та організатори Ф1 обговорили не тільки можливість проведення перегонів у Шпільберзі, але й більш ранній час етапу. При цьому, гоночний вікенд, швидше за все, відбудеться без глядачів.

Офіційної позиції від треку, який належить компанії Red Bull, поки немає, але за припущеннями вони виступили проти.

Проте, за задумом, перенесення Гран Прі Австрії має надати можливість провести кілька етапів у Сільверстоуні, аби не чіпати вже далі запланований календар, де Гран Прі Угорщини має відбутися другого серпня.

Ідея проведення кількох гонок поспіль у Сільверстоуні з’явилася, як бажання зменшити логістичні витрати більшості команди, адже багато з них мають свої бази у Великій Британії. Однак, деякі команди також виступили проти, адже така кількість етапів поспіль теж може мати негативний вплив: особливо якщо гонщики розтрощать всі боліди й на збирання нових потрібен буде час.

Крім того, є побоювання, що невеликі команди просто не встигатимуть оновлювати свої боліди та доопрацювати аеродинаміку. А отже відрив лідерів може зрости ще більше. Ніхто ж, до речі, ще не знає справжній темп своїх болідів.

Отже поки офіційно Гран Прі Франції залишається першим етапом Ф1-2020 й старт запланований на 26 червня, якщо говорити про п’ятничні практики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ