Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фракції БЮТ і „Свободи” в облраді незадоволені діяльністю польського консульства у Львові

Під час сьогоднішньої сесії Львівської обласної ради представники одразу двох фракцій – БЮТ та „Свободи” - виступили із заявами стосовно діяльності польського консульства у Львові, зокрема, депутат Остап Козак висловив свою стурбованість з приводу деяких висловлювань Генконсула Республіки Польща у Львові Вєслава Осуховського.
Як розповів Козак, Осуховський дозволив собі не зовсім коректні висловлювання на сторінках польських видань щодо того, що жителі західних районів Львівщини готові міняти свою національність заради отримання карти поляка. Козак вимагає від Осуховського спростувати ці висловлювання як такі, що ображають українця, зокрема висловлювання типу того, що „у Львові заробляють надто багато, щоби вмерти, але надто мало, щоби жити”.
Натомість, як заявила депутат від Свободи Ірина Сех, у Львові йде перешкоджання у видачі шенгенських віз, зокрема припинено приймання документів від живої черги, а веб-реєстрація фактично не працює. Від цього страждають близько 2 тисяч людей, які щодня приїжджають до консульства, щоб отримати робочу візу. Тому депутати закликають польське консульство поставитися з повагою до пересічних українців, а також закликають вищі органи влади втрутитися для позитивного вирішення цієї ситуації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ