Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фракція НУ–НС зійшлася на думці подати у суд щодо дати виборів президента, бо скоро фініш

Фракція блоку «Наша Україна-Народна Самооборона» зійшлася на думці про те, що при визначенні дати проведення президентських виборів потрібно звернутися у Кинституційний суд. Про це в коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат України від фракції НУ-НС Володимир В’язівський, коментуючи ініціативу призначення виборів президента у грудні цього року, внесену народним депутатом від фракції БЮТу Андрієм Шевченком на затвердження Верховної Ради України.
Як повідомив В’язівський, з цього приводу відбулося обговорення на фракції, де це питання було одне з найактуальніших. «Було вирішено все-таки, щоб свою думку дав Конституційний суд України, – каже нардеп. – Щоб потім ніхто не подавав у суд і щоб це не вилилося у тривалі судові процеси».
Як також повідомив депутат, питання дати виборів буде винесено на чергове засідання сесії ВРУ, аби «відновилася дискусія навколо президентських виборів, бо вже доходить до фінішу, фактично залишився рік».
Нагадаємо, народний депутат від фракції БЮТ Андрій Шевченко вніс на затвердження Верховної Ради України проект постанови, згідно з яким дата наступних виборів президента України повинна бути визначена 27 грудням 2009 року. За словами Шевченка, оскільки інавгурація Ющенка відбулася 23 січня 2005 року, то останньою неділею останнього місяця п’ятого року правління Ющенка є 27 грудня 2009 року.
Водночас, проти цієї дати виступають у Секретаріаті Президента, кажучи, що перший тур виборів повинен відбутися 17 січня 2010 року. Однак, на думку Шевченка, це є нічим іншим, як спробою продовжити термін правління Ющенка ще на два місяці, оскільки у такому випадку інавгурація наступного президента відбудеться у березні, тобто, фактично через 5 років і два місяці після інавгурації Віктора Ющенка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ