Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фракція „Пори” у міськраді не підтримуватиме ініціативу стосовно скасування тарифів на теплопостачання

Фракція партії „Пори” у Львівській міській раді на найближчому сесійному засіданні не підтримуватиме ініціативу низки громадських організацій Львова стосовно скасування тарифів на теплопостачання. Про це заявив керівник депутатської фракції Львівської „Пори” Петро Адамик.
„Позиція львівської „Пори” полягає в тому, що підняття тарифів є економічно об’єктивним процесом, проте тягар зростання цін на газ не може перекластись на плечі простих громадян. Уряд і парламент, усвідомлюючи незворотність здорожчання енергоносіїв для України, не зробив підняття тарифів поетапним та не вжив жодних заходів для розвитку енергозберігаючих технологій. Наша позиція є такою, що вже вистачить говорити про енергозберігаючі технології, їх потрібно втілювати”, - зазначив Петро Адамик.
Своєю чергою, Петро Адамик вважає, що міська влада, приводячи тарифи у відповідність до затрат, насправді рятує діяльність комунальних теплопостачальних підприємств від краху. Він вважає, що влада разом з тим не повинна миритися з безгосподарністю діяльності теплокомуненерго. Петро Адамик вимагає від влади вжити всіх заходів по мінімізації втрат тепла при постачанні його до споживача. Також Адамик, висловлюючись про ситуацію у місті з теплом, зазначив, що зараз у комунальних підприємств Львівтеплоенерго та Залізничтеплоенерго існують великі корупційні схеми: „Наприклад, Львівтеплоенерго сплатила одному юристу близько 0,5 млн грн за юридичний супровід в суді, причому маючи великий штат юристів”.
Натомість лідер міської організації „Пори” депутат ЛМР Маркіян Іващишин розповів, що вчора представники „Пори” мали розмову з міським головою Андрієм Садовим: „Вчора ми розказали Садовому про своє бачення стосовно ситуації з теплом. Вчора ми вимагали від Садового звільнити керівника Львівтеплоенерго Ігоря Марчака із займаної посади. Садовий частково поділяє наші погляди, та наразі він не хоче ризикувати та звільняти керівника теплокомуненерго в період опалювального сезону”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ