Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фракція „Свободи” в облраді йде в опозицію

Фракція ВО „Свобода” у Львівській обласній раді створює опозицію — повідомив „Гал-info” голова фракції Олег Тягнибок. Вдатися до такого кроку, за його словами, членів партії змусило те, що облрада п’ятого скликання вже із самого початку своєї діяльності грубо порушує українське законодавство, зокрема закон про місцеве самоврядування, і члени „Свободи” з цим миритися не збираються. Як запевнив Олег Тягнибок, депутатам від „Свободи” абсолютно все одно, чи приєднаються до опозиції інші політичні сили обласної ради.
„Обласна рада вже двічі грубо порушила закон. Спочатку, коли голова ради ініціював обрання чотирьох заступників голови ЛОР, в той час як за законом має бути один заступник. Вдруге ж ЛОР порушує закон, коли ініціює створення 18 депутатських комісій. За такої кількості постійних депутатських комісій значна частина з них не матиме функцій, які передбачені законодавством. Таким чином багато комісій будуть просто бутафорними, фактично без жодних повноважень, а створюють їх лише для того, щоб задовільними амбіції деяких депутатів”, — переконаний Олег Тягнибок.
Цікаво, що, як запевнив голова фракції „Свободи” в ЛОР, до переговорів про розподіл комісій в обласній раді фракцію „Свободи” на даний час ніхто не запрошував.
„Щоправда, сьогодні на 12.00 нас запросили за засідання голів фракції і, можливо, там керівництву обласної ради виголосять вердикт по розподілу комісій”, — додав Олег Тягнибок.
Як переконаний лідер „Свободи”, найлогічніше буде, коли членам партії як опозиційної сили до керівництва обласної ради запропонують очолити ті комісії, в яких зазвичай найбільше зловживань.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ