Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Франчайзинг покращить інвестиційну привабливість Львівщини

Розвиток франчайзингу в регіонах, зокрема, у Львівській області, є одним із способів інноваційного реформування та інтеграційної підтримки малого і середнього бізнесу. Виклики та можливості фрайчазингу обговорять учасники Форуму підприємництва, що відбудеться у Львові 14-16 листопада, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Одна із найважливіших характерних особливостей франчайзингу – суттєве скорочення підприємницьких ризиків. Згідно зі статистикою, із усіх новостворених підприємств 85% припиняють свою діяльність упродовж перших п’яти років, а з фірм, створених за франчайзинговою схемою – лише 14%.

За словами Андрія Кривоноса, глави директорату Асоціації франчайзингу України, український франчайзинговий ринок стрімко розвивається: «На ринок виходять відомі міжнародні франчайзингові мережі. Водночас, спостерігаємо розвиток і вітчизняні франчайзерів. Уже нині декілька великих мереж провели зміни власної діяльності. Франчайзери дедалі більше замислюються про максимальну підтримку для франчайзі. У контексті оновлення також потрібно говорити про пошук нових комерційних ніш, у яких будуть представлені франчайзингові пропозиції. Особливо цікаво бачити те, що до франчайзингу починають звертатись ті, хто веде бізнес уже десяток років, а тепер побачили, що деяке оновлення бізнес-моделі дасть змогу пропонувати на ринку франшизу. Будемо бачити і зовсім нові бізнеси – потенційний франчайзер пробує себе в новому бізнесі і відразу готовий продати франшизу».

Наявність великої кількості франчайзерів вигідна, насамперед з економічних причин. Адже це створення великої кількості робочих місць, залучення населення до сучасних економічних процесів, розвиток сфери послуг у регіоні. Окрім того, франчайзинг сприяє поступовому нівелюванню нерівномірності економічного розвитку між регіоном і центром, якісним перетворенням у розвитку регіону загалом. Присутність відомих франчайзингових торгових марок на Львівщині значною мірою збільшує її інвестиційну привабливість, у тому числі, і для іноземних інвесторів, які орієнтуються на присутність у регіоні відомих брендів.

Майстер-клас «Новітні тенденції франчайзингу» експерт ринку Андрій Кривонос проведе на Форумі підприємництва 16 листопада о 12.00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ