Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Франція заарештувала російського олігарха, члена Ради Федерації

Влада Франції підозрює члена Ради Федерації Росії Сулеймана Керімова у відмиванні десятків мільйонів євро і шахрайстві з податками. Про це пише Радіо Свобода з посиланням на францзское видання Le Figaro.

За даними видання, Керімов створив систему посередників і компаній для придбання нерухомості на Лазурному березі, включаючи вілли на півострові Антіб, популярному серед російських олігархів.

Джерело Le Figaro стверджує, що ціни на нерухомість, що купувалася були спеціально занижені з метою зниження податків. Керімова також підозрюють у сплаті готівкою за ці об'єкти.

При цьому ім'я російського сенатора в документах не фігурувало. Видання стверджує, що у справі Керімова затримали чотирьох осіб. Їх імена не розголошуються.

У Міністерстві закордонних справ Росії дії французької влади назвали незаконними, оскільки  Керімов є офіційною особою і має дипломатичний імунітет.

Кремль пообіцяв докласти всіх зусиль для захисту "законних інтересів" Керімова. У Парижі заявили, що рамки дії дипломатичного імунітету росіянина визначить французький суд.

Як повідомляє DW.com. до кінця слідства йому заборонено залишати межі департаменту Приморські Альпи і спілкуватися з людьми, список яких складено французькими органами юстиції. Крім того, підприємцю наказано виплатити заставу в розмірі 5 млн євро.

Сулейман Керімов є членом Ради Федерації Росії від Дагестану з 2008 року. У 2016 році він зайняв 45-е місце в рейтингу "200 найбагатших бізнесменів Росії" зі статком у 1,6 мільярда доларів.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ