Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Cуспільство

Французька кухня: в чому секрет популярності?

Французька кухня вважається однією з найвишуканіших у світі. Вона має вплив на традиції інших країн і стає тематичною у великій кількості закладів.

Якщо бажаєш приготувати щось, то рецепти французької кухні на lvivskirecipes.com.ua — чудовий спосіб почати. Розповідаємо про те, чим характеризується кулінарна традиція цієї європейської країни та як готувати страви вдома.

68da08487d12f.webp

Риси французької кухні

Круасани, багети, паштети, маленькі порції та концентрований смак. Все це очевидні речі, які приходять на думку, коли згадується Франція. Крім того, кулінарії цієї країни притаманні:

  • вишуканість і увага до деталей (текстури, кольору й аромату), гарна подача страв;
  • використання місцевих свіжих продуктів високої якості, сезонна зміна меню;
  • регіональне розмаїття — на півночі країни готують ситні страви з картоплею, цибулею, вершками, на півдні — з оливковою олією, томатами і травами, в центрі та на сході використовують багато сирів, м’яса й вина, в Нормандії популярні морепродукти;
  • щедрі порції соусів — бешамель, велюте, голландський, борделез, з червоного вина;
  • сири в найрізноманітніших форматах — камамбер, брі, рокфор та інші.

Особливе місце посідає хліб і свіжа випічка. Її подають до сніданку і на перекус. І звісно ж, вино — обов’язковий супутник трапези, його підбирають до страви й обставин.

Починай з основ: рецепт багетиків

Візьми свіжі складники високої якості:

  • пшеничне борошно — 250 г;
  • сухі «Львівські дріжджі» — 6 г;
  • воду — 150 мл;
  • рослинну олію — 30 мл;
  • цукор — 30 г;
  • сіль — 5 г.

Заміси еластичне тісто та розділи його на 3 рівні частини. Виклади у форму та відправ у розігріту до 220°C духовку на 15 хвилин. Подавай до супів, бутербродів, чаю, соусів, хумусу та інших варіантів намазок.

Французький круасан

Тобі дійсно під силу приготувати справжні французькі круасани у власній духовці. Для цього візьми:

  • пшеничне борошно — 400 г;
  • сухі «Львівські дріжджі» — 5 г;
  • цукор — 30 г;
  • куряче яйце — 1 штука;
  • тепле молоко — 200 мл;
  • сіль — 1/3 ч. л.;
  • вершкове масло 82% для змащування листів тіста — 200 г.

До борошна додай сухі дріжджі та розмішай до однорідності. Окремо збий яйце, цукор, сіль, молоко та олію до легкої піни. Поєднай сухі та рідкі складники, зроби м'яке еластичне тісто і залиш у теплому місці на 60 хвилин.

Потім розділи масу на 10 рівних частин, кожну з яких розкатай до 3 мм, змасти тонким шаром м'якого масла кімнатної температури та накрий іншим тонким шматком. Повтори процедуру, доки не використаєш все тісто.

Верхній шар присип борошном і розкатай качалкою в один великий пласт. Поділи його на 16 трикутників, загорни їх у форму круасана.

Їм треба дати підійти протягом 60 хвилин, а потім поставити в духовку, розігріту до 200°С, і випікати при температурі 180°С протягом 25 хвилин, до появи золотистої скоринки. Коли вони охолонуть, подавай круасани до чаю, кави, пустими або з начинками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ