Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Французький дипломат втручається у внутрішні справи України, – Закарпатська УНП

Із проханням з’ясувати, чи є дії першого секретаря Посольства Франції в Україні Гійома Наржоле втручанням у внутрішні справи України, звернулася до Міністерства закордонних справ України Закарпатська обласна організація Української народної партії. Приводом для звернення стала зустріч пана Наржоле з представниками русинського руху на Закарпатті. На зустрічі також був присутнім священик греко-католицької церкви отець Стефаній Сич. Повідомила прес-служба УНП.

Нещодавня публікація у газеті «Закарпатська правда» № 26 від 18 липня 2009 року повідомляла, що «русинським питанням» відтепер перейматимуться не лише в Україні, а і в Європі, зокрема, у Франції. Це підтвердила нещодавня зустріч першого секретаря Посольства Франції в Україні Гійома Наржоле з представниками русинського руху, де було обіцяно, що представники французького посольства напишуть доклад та відправлять його в ООН та інші міжнародні структури.

Закарпатська обласна організація УНП в своїй заяві підкреслює, що «болюче «русинське питання», яке постійно мусується на Закарпатті, є темою, що живить і спонукає до проявів сепаратизму, в жодному випадку не сприяючи зміцненню української держави». «Дії Першого Секретаря посольства Франції Гійома Наржоле є антиукраїнськими, в зв’язку з чим може гостро постати питання про можливість його перебування на території України», – наголошується у зверненні.

Окрім цього, обласна організація УНП нагадує Отцеві Стефанію Сичу, який теж брав участь у зібранні, що «духовному наставнику слід займатися не політикою, а вихованням прихожан в християнському дусі, сподіваючись на об’єднання всіх православних конфесій в єдину Помісну церкву».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ