Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Культура

Французький видавець Жан Маттерн розкриє львів’янам секрети свого бізнесу

25 січня о 16:00 в книгарні «Є»( пр.Свободи, 7) відбудеться зустріч із французьким видавцем та письменником Жаном Маттерном. Про це повідомили організатори.

Він ознайомить українську публіку та видавців-професіоналів з історією свого видавництва та з тими процесами, які відбуваються зараз у цій сфері (поява електронних книг, зміна культурних звичок тощо). Жан Маттерн поділиться також своїм письменницьким досвідом. Варто додати, що він автор двох романів «Купальня Кірай» (2008) та «Молочні ріки, масляні береги» (2010).

Жан Маттерн керує відділом придбання прав на видання іноземної літератури у знаменитому видавництві Gallimard, яке відзначило у 2011 році столітній ювілей.

В Україні французьки письменник перебуватиме з 23 по 26 січня. Зокрема, зустрічі з ним відбудуться й у Києві – 23 січня о 18:00 в книгарні «Є» (вул.Лисенка,3); 24 січня о 12.00 в Національному лінгвістичному університеті ( вул.Лабораторна, 5/17); 26 січня (11:00-14:00)в Французькому Інституті (вул.Гончара, 84)

Довідка:

Народився у 1965 році у Німеччині.

Після закінчення університету Сорбонна (Париж IV) за спеціальністю «літературна компаративістика» протягом 8 років (1990-1998) очолював відділ продажу авторських прав у видавництві Actes Sud.

Починаючи з жовтня 1998 керує відділом придбання прав на видання іноземної літератури у видавництві Gallimard, переважно для серії «З усього світу» (Du monde entier). Здійснює координацію програм видання іноземної літератури в співпраці з редакторами видавництва, напряму працює з багатьма авторами, насамперед німецькомовними.Є редактором серіїArcades.

Автор двох романів: : «Купальня Кірай» Les Bains de Kiraly (2008) та «З молока та меду» De lait et de miel (2010), опублікованих у видавництві Sabine Wespieser, перекладенихна вісім мов.

Кавалер ордену літератури та мистецтв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ