Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Французи поки не знають, де росіяни планували скоїти теракт

Французькі слідчі поки не володіють інформацією, де саме заарештовані громадяни Росії мали намір скоїти теракти, - у Франції чи за кордоном.

Про це повідомив прокурор французького міста Безьє Івон Кальве, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За нашою інформацією, наразі вони (п’ять підозрюваних у тероризмі росіян – ред.) перебувають під вартою в місті Безьє, в департаменті Еро. Поки невідомо, чи їхня можлива терористична атака планувалася у Франції або за кордоном», - зазначив він.

За його словами, у результаті проведених обшуків у місцях проживання двох з трьох підозрюваних знайдено елементи вибухових пристроїв. Водночас повідомляється вік заарештованих росіян.

«Це чоловіки у віці від 24 до 37 років, вони мають чеченське походження», - зазначив прокурор, додавши, що четверо з них були затримані у місці Сен-Жан-де-Веда департаменту Еро у понеділок увечері. П’ятий росіянин був заарештований в районі Сокльєр міста Безьє. Розслідуванням займається Регіональна служба судової поліції (SRPJ) Монпельє та антитерористична бригада поліції.

Нагадаємо, поліція затримала п’ятьох росіян за підозрою у підготовці до терактів. Один із заарештованих проживав у м. Безьє, другий у Монпельє, місце проживання трьох інших з’ясовується. Поліція відпрацьовує усі зв’язки арештованих у т.ч. перевіряє їхню причетність до нещодавніх терактів в Парижі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ