Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

#FreeSavchenko: сьогодні по всьому світу пройдуть акції з вимогою до Кремля звільнити льотчицю

#FreeSavchenko - звільнити льотчицю Надію Савченко вимагають від російської влади. Акції на підтримку Надії сьогодні мають прокотитися світом. І приурочені вони до засідання ПАРЄ, в якому вона мала представляти Україну.

Зараз під російським посольством у Києві збираються люди, які вимагають звільнити Надію Савченко та решту політв'язнів, які нині утримує Росія, – кінорежисера Олега Сенцова, кримського політв'язня Олександра Кольченка. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Люди хочуть роз'яснень, за що їх тримають у Росії і чому не відпускають.

Відверто кажуть, що на розлогі коментарі та відповіді особливо не чекають. Але не можуть бути байдужими й приходять, щоби вчергове привернути увагу до українських бранців. Акція – мирна, жодної політичної символіки тут не передбачається. Тільки фотографії політв'язнів.

Це перша акція, яка сьогодні відбувається в Києві на підтримку Надії Савченко.

Анонсовано ще кілька. Зокрема, о 18:00 на Майдані Незалежності планують масштабну акцію FreeSavchenko. Вона відбудеться в рамках міжнародної акції на підтримку української льотчиці - мають долучитися кілька міст світу.

Проходять вони саме сьогодні – у день засідання Парламентської Асамблеї Ради Європи, де Надія, як депутат, мала представляти Україну. 

У ПАРЄ неодноразово зверталися до Кремля із закликом звільнити нашу льотчицю. Але відповідь була завжди однаковою - негативною. От і на  вихідних у Держдумі РФ назвали єдину умову звільнення Надії Савченко.  Відпустять, якщо суд не доведе її провину. За сім місяців, які Савченко перебуває у російському СІЗО, її провини так і не довели.

Адвокат Надії Марк Фейгін напередодні виклав у соцмережі листа, якого написав президенту Росії Володимиру Путіну через винятковість ситуації. У ньому він також закликає відпустити Савченко, оскільки суди вперто не хочуть бачити доведені ним факти невинуватості. 

Сама Надія вже 45 днів голодує. За цей час вона схудла на 15 кілограмів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ