Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Фронт Батьківщина» чи «Батьківщина змін» - новий проект Яценюка-Турчинова

В Арсенія Яценюка для повноцінної політичної сили надто слабка партійна інфраструктура. Відповідно, у лідера «Фронту змін» є інтереси до партійної інфраструктури ВО «Батьківщина» Про це сьогодні, 28 березня, в коментарі Гал-інфо повідомив політолог Володимир Цибулько.

За його словами, у «Батьківщини» добре підібрані кадри, вибудувана чітка вертикаль, а також міцні низові організації, а саме цього, на думку політолога, бракує Яценюку для наступної президентської кампанії.

«В «Батьківщині» нині така ситуація, що частина партії змирилася із тим, що їм доведеться жити без Тимошенко. Окрім того, політична доцільність завжди перемагає загальнолюдські цінності. Відповідно сила обставин штовхає Яценюка в обійми «Батьківщини», а «Батьківщину» в обійми Яценюка», - вважає політолог.

Володимир Цибулько також зауважив, що майбутнє президентських перегонів залежать від багатьох факторів: надійності партійної інфраструктури, того, як Яценюк зіграє у стосунках з крупним капіталом та малим і середнім бізнесом.

«Основні тренди кампанії задаватиме економічна логіка. Якщо Януковичу вдасться налаштувати проте себе не лише малий та середній бізнес, але й олігархів, то у Яценюка на цьому фоні з’явиться шанс з ним позмагатися», - додав політолог.

На запитання, коли Яценюк очолить список «Батьківщини» на виборах 2012 року, чи означатиме це, що буде фактично ліквідована його партія «Фронт змін», Володимир Цибулько відповів: «Це швидше за все буде не зникнення, а утворення партії з новою назвою - і не «Батьківщина», і не «Фронт змін». Іронізуючи можна припустити, щось на зразок «Фронт Батьківщина» чи «Батьківщина змін».

Фото - "Сегодня"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ