Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Фронт Змін» обиратиметься до місцевих рад і в парламент за відкритими списками

Кандидат на пост Президента України, лідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк доручив керівництву партії розробити механізм, за яким політична сила піде на вибори фактично за відкритими списками, навіть якщо відповідний закон прийнято не буде. Таке доручення він дав у суботу на з’їзді партії в Києві, передає прес-служба партії.

Арсеній Яценюк зазначив, що його програма «Новий курс» покликана вивести Україну з тяжкої й глибокої політичної і економічної депресії, а суспільство – з деморалізованого стану, коли воно втратило надію і не знає, що буде завтра. «Але на перешкоді Нового курсу стоїть насамперед корупція. Я розділяю цю корупцію на політичну і економічну». 

Арсеній Яценюк заявив, що він і партія ідуть у владу, щоб знищити політичну корупцію у країні, демонтувати чинне «закрите акціонерне товариство у вигляді політичної системи, яка відображена у стінах Верховної Ради», щоб повернути людям право керувати країною: «Я неодноразово заявляв і заявляю ще раз: перше, що мною буде виконано на посаді глави держави, – це розпуск чинного парламенту згідно з Конституцією України. В Україні буде нова Верховна Рада, яка обиратиметься на якісно новій основі». 

«Це завдання нового президента – не просто стати президентом, а найголовніше - якісно змінити всю політичну систему. Я поверну народу України право керувати країною», - заявив він.

Арсеній Яценюк зазначив, що ні БЮТ, ні Партія регіонів «за жодних обставин не проголосують за зміну системи голосування, за новий підхід у виборах», за відкриті списки. Але, зазначив він, партія «Фронт Змін» піде на вибори за відкритими списками. 

Він поставив перед партією і її керівництвом завдання на майбутніх виборах до місцевих рад та на майбутніх виборах до парламенту реально впровадити систему відкритих списків. «Кожен член партії, що претендуватиме на депутатство, буде закріплений до відповідного округу, до відповідної області і району. Ви будете переконувати виборців у тому, наскільки ви достойні зайняти цей пост. Ви будете нести персональну відповідальність. Я вам даю це право. Скористайтеся цим правом і переконайте, що ви кращі, переконайте, що люди повинні віддати голос за вас, переконайте у тому, що все, що ви пообіцяєте, – все буде реалізовано», - заявив кандидат у президенти.

«Тому на рівні партії я вже ставлю завдання перед її керівництвом – чітко опрацювати механізм, яким чином ми підемо на вибори за фактично відкритими списками», - сказав Арсеній Яценюк. 

З’їзд партії одностайно прийняв рішення про участь у чергових виборах депутатів місцевих рад, сільських, селищних та міських голів, призначений на 30 травня 2010 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ