Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Фронт змін» попросив прокуратуру, СБУ та МВС перевірити Винниківську міську раду

Голова фракції політичної партії «Фронт Змін» під час сесії Львівської обласної ради звернувся із запитом до прокурора Львівської області В.Ковбасюка, начальника управління СБУ у Львівській області Ю.Кіцули та Начальника ГУМВСУ у Львівській області О.Рудяка щодо неправомірних дій посадових осіб Винниківської міської ради. Про це повідомила прес-служба "Фронту змін".

Львівська обласна організація ПП «Фронт Змін» зі здивуванням та обуренням спостерігає за діями групи осіб спрямованих на дискредитацію депутата Винниківської міської ради, члена ПП «Фронт Змін» Олега Наставського.

«Зокрема, згаданою вище міською радою систематично порушуються процедури ініціювання та скликання депутатських комісій. Засідання комісій відбувається за кілька годин до початку сесії без вивчення депутатами проектів рішень, а низка важливих питань соціально-економічного та комунального характеру вносяться на розгляд сесії з «голосу» без належного вивчення їх в депутатських постійних комісіях», - йдеться у запиті.

Степан Кубів зазначив також, що форма проведення та організації сесії Винниківської міської ради не відповідає вимогам чинного законодавства України, а саме з порушенням Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про доступ до публічної інформації», «Про статус депутатів місцевих рад» тощо.

Все це призвело до хаосу в господарських питаннях та безгосподарного використання земельних ресурсів, як основного джерела наповнення бюджету. Прикладом є хоч би те, що виконання дохідної частини бюджету склало лише трохи більше 40%, тоді як безоплатно виділено понад 3 га землі у приватну власність. Депутатські запити не виконуються, звернення ігноруються, порушуються законні права депутатської фракції «Фронт Змін». Всупереч законодавству продаються приміщення бібліотеки та пошти. Пропозиції фракції «Фронту Змін» у міській раді привести регламент та роботу ради в правову площину не були підтримані жодною депутатською фракцією.

Крім цього, вчинена спроба дискредитації особи Олега Наставського як політика та громадянина України. Причиною цьому є його принципова позиція у прийнятті радою неоднозначних рішень, зокрема і у земельних питаннях. Захищаючи та відстоюючи інтереси громади м. Винники, О. Наставський став об’єктом атаки окремих осіб, діяльність яких спрямована на задоволення власних інтересів та особистої вигоди.

29 грудня членами Винниківської міської територіальної виборчої комісії, з порушенням чинного законодавства та другої спроби, було прийнято рішення про збір підписів для відкликання його, як депутата Винниківської міської ради. Приводом стала постанова Львівського окружного адміністративного суду (суддя Дем’яновський А. С.) від 10.11.2011 року у справі № 2А-6093/11/1370 за позовом Смірнова Д.Е. до Винниківської міської виборчої комісії м. Львова Львівської області про зобов’язання видати підписні листи для збирання підписів виборців на підтримку пропозиції про відкликання депутата Винниківської міської ради по округу № 1.

«При прийнятті рішення виборчою комісією, зокрема її головою, було грубо порушено норми діючого законодавства України, - підкреслив у запиті Степан Кубів. - Зокрема відповідно до статті 27 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" територіальна виборча комісія в день голосування на вимогу трьох її членів або за рішенням виборчої комісії вищого рівня з відповідних місцевих виборів зобов'язана невідкладно розглянути на своєму засіданні питання, що належать до її повноважень. До порядку денного засідання виборчої комісії трьома депутатами було внесено пропозицію про перенесення засідання до розгляду апеляційним судом апеляційної скарги Наставського О.П. Проте голова комісії Фіщук П.М. проігнорував дану пропозицію не внісши її в порядок денний і не поставивши її на голосування».

Степан Кубів пообіцяв, що політична партія «Фронт Змін» докладе максимум зусиль для захисту однопартійця. «Поряд з цим обіцяємо винести на розгляд громадськості Львівщини стан справ навколо спроби вкрасти у громади м. Винники окремими особами земельних ділянок, що стало справжньою причиною атаки проти депутата О. Наставського», - зазначається у запиті.

Депутат і голова фракції політичної партії «Фронт Змін» Степан Кубів звернувся з проханням до прокурора Львівської області В.Ковбасюка, начальника управління СБУ у Львівській області Ю.Кіцули та Начальника ГУМВСУ у Львівській області О.Рудяка відреагувати на звернення та вжити всіх необхідних заходів для зупинення порушення чинного законодавства України у Винниківській міській раді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ