Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Фронт змін» Яценюка незабаром зникне

Колишній керівник Кримської організації партії «Фронт змін», народний депутат Сергій Василенко заявив, що залишив партію за власним бажанням. У коментарі агентству е-Крим нардеп розповів, що розмовляв з лідером партії Арсенієм Яценюком і прийшов до висновку, що йому необхідно піти. Тим більше, що в найближчому майбутньому на базі «Фронту змін» може бути створена нова партія, або Фронт увіллється в якийсь інший, більший політичний проект.

Так, можливою перспективою є створення однієї партії на базі політичних сил, що входять до блоку «Наша Україна - Народна самооборона». «Партії «Фронт змін» як такої більше не буде. Вона увіллється в інший проект. Тим більше назва ця тепер не актуальна. Ну, який фронт, у нас що, бойові дії йдуть?», - заявив нардеп.
С. Василенко також стверджує, що поширена прес-службою партії інформація про його виключення за дії, несумісні зі статутом, не є достовірною. Він пояснив, що голосував за призначення нового Прем'єр-міністра та Кабінету Міністрів України свідомо, тому що вважає, що країна не може залишатися без влади. «Рішення моє було прийнято давно. Ну не захотіли Яценюка прем'єром, значить потрібно проголосувати і дати можливість іншим керувати країною, щоб потім було з кого спитати», - пояснив нардеп.
Він також розповів, що до складу нової коаліції у Верховній Раді України він не входить, хоча йому і пропонували увійти. «До коаліції я не входив і нічого не підписував, але зараз залишити країну без уряду - це маячня. Такого не буває. Здоровий політик повинен думати не за себе, а за країну», - підсумував нардеп.
Нагадаємо, у прес-службі «Фронту змін» повідомили, що Сергія Василенка виключили з партії за те, що він 11 березня проголосував за призначення Миколи Азарова на посаду Прем'єр-міністра України і затвердження складу Кабміну всупереч рішенням ради партії і незважаючи на те, що за два дні до голосування лідер партії Арсеній Яценюк публічно оголосив про перехід в опозицію.
Остання посада С. Василенка до обрання в парламент - начальник Головного управління МНС в Криму. ЗМІ називають С. Василенка соратником, з одного боку, Давида Жванії, який призначив його до Криму, будучи главою МНС, а з іншого - Геннадія Москаля, з яким він співпрацював за часів перебування останнього на посаді голови Державного комітету у справах національностей і міграції.
На президентських виборах С. Василенко очолював кримський штаб кандидата Арсенія Яценюка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ