Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ФСБ розсекретила документи НКВС про УПА та «лісових братів»

У Москві в Культурному центрі ФСБ Росії відкриють виставкову експозицію, присвячену «боротьбі органів безпеки СРСР з націоналістичними збройними формуваннями, а також співпраці колабораціоністів з нацистським режимом». Про це у вівторок РІА Новини повідомив представник Центру громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ.

"Вперше на виставці російські журналісти побачать розсекречені документи, в яких розповідається про співпрацю українських націоналістичних організацій з нацистами і німецькою розвідкою, а також про каральні операції прибалтійських націоналістів проти мирного населення окупованих фашистами територій", - розповів представник ЦГЗ.
За його словами, одночасно в Культурному центрі відбудеться засідання Круглого столу на тему "колабораціоністи Другої світової війни. Зрадники чи герої?"
"Під час засідання планується обговорення питань, пов'язаних з критикою фальсифікації історії Великої Вітчизняної війни (ВВВ) і спроб виправдання в сучасній історіографії країн колишнього СРСР колабораціонізму при висвітленні подій ВВВ", - розповів співрозмовник агентства.
Як очікується, в роботі круглого столу візьмуть участь керівники і співробітники ФСБ, Федерального архівного агентства, РАН, державних і відомчих архівів, Академії ФСБ Росії, Головного архівного управління Москви, представники наукових та громадських організацій, РПЦ та Громадської ради при ФСБ Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ