Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Функції погодження на реалізацію проекту АТ «БродАгроОйл» взяло на себе Міністерство охорони навколишнього природного середовища

Функції погодження на реалізацію проекту АТ «БродАгроОйл» взяло на себе Міністерство охорони навколишнього природного середовища. Про це „Гал-info” повідомив начальник державного  управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області Богдан Матолич.
За його словами, управління дало попереднє погодження на  реалізацію проекту АТ «БродАгроОйл» з відповідними умовами, де треба було виконати близько десяти умов при розробці відведення території під будівництво. Міністерство охорони навколишнього природного середовища з цим не погодилося ї своїм листом заставило скасувати висновки і Міністерство взяло функції погодження на себе.
Як додає Богдан Матолич, на території будівництва у Львівській області знаходяться 700 гектарів лісів,  а у Рівненській області  - 300 гектарів. «Міністерство каже, що винищувати в таких об’ємах ліс не можна, тому ця ситуація буде розбиратися на рівні Міністерства» - сказав він.
Як повідомляло «Гал-info» державне  управління екології та природних ресурсів у Львівській області відкликало своє погодження на реалізацію проекту АТ «БродАгроОйл»
     Нагадаємо, що інвесторами АТ „БродАгроОйл” виступають чотири компанії: ComOxy L.L.C. (Texas, USA), Bortex Enterprises (California, USA), ТзОВ Арголіт (Львів, Україна) та ЗАТ „СТЕК” концерну „Енергокомплекс” (Київ, Україна).
         Планується, що підприємство матиме потужність переробки 8 млн тонн сирої нафти на рік. Сировина постачатиметься на НПЗ з близькосхідних або каспійських джерел з частковим використанням російської нафти. Загальна інвестиційна вартість проекту становитиме понад $3 млрд. Термін реалізації 1-ї черги проекту — 2,5 роки.
           При „БродАгроОйл” також створять близько 10 переробних підприємств. Зокрема це: м’ясо-консервний комбінат, овочево-сушильний консервний комбінат, комбінат з переробки зернових, цукровий завод, пивзавод, підприємство з виробництва води-соків, молокозавод, тепличне господарство, виробництво біо-палива, комбікормовий завод. Це дозволить створити понад 30 тисяч нових робочих місць.
           30% об’єктів „БродАгроОйл” будуть розташовані на території Рівненської області. На території Рівненської області (Радивилівський район) будуть розміщені харчопереробні підприємства і, швидше за все, робітниче містечко, а також з території Рівненщини тягнутимуть водозабір.
           Наразі проект перебуває на погодженні Кабміну.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ