Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Галичанка” поміряється силами з легендою світового гандболу –„Спартаком” Турчина

26-27 січня легенда світового гандболу київський «Спартак ім. І.Є Турчина» поміряється силами з «Галичанкою-ЛНУ» на майданчику ПС «Будівельник” – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі „Галичанки”.
 „Спартак” Турчина 20 разів вигравав чемпіонат СРСР (1969 – 1988 рр.), 13 разів ставав володарем Кубка Європейських чемпіонів (1971-1984). У складі команди виховано 19 олімпійських чемпіонок, 18 чемпіонок світу. За високі показники на міжнародних змаганнях київський гандбольний клуб було внесено до Книги рекордів Гіннеса. Сьогодні його очолює дружина легендарного тренера Зинаїда Турчина.
«Галичанка» і «Спартак» ось вже кілька років поспіль ведуть принципову суперечку за срібні нагороди Суперліги. Львівському клубу в новітній історії українського гандболу лише одного разу вдалося відібрати в киянок лаври віце-чемпіонок країни – 2004-2005 рр. Валерія Тищенко та її команда цього сезону вже обігрували титулованих суперниць під час вересневого роз’їзного туру чемпіонату в Києві. Львів’янки витримали психологічний тиск і їх перевага над господарками майданчика становила п’ять м’ячів – 28:23.
Валерія Тищенко, головний тренер СК «Галичанка-ЛНУ», зазначила: „Команда в кращому фізичному стані підійде до зустрічі зі «Спартаком». Наберуть форму наші провідні гравці, які з об’єктивних причин не змогли зіграти на повну силу минулого вікенду в матчі із «Дончанкою». «Галичанка» сьогодні по підбору гравців сильніша за «Спартак». І ми повинні перемагати київський клуб з перевагою навіть більше, ніж в п’ять м’ячів. Це не самовпевненість, а впевненість. «Галичанка» вже подолала психологічний бар’єр перед «Спартаком». На черзі – запорізький «Мотор».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ