Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Галицький академічний камерний хор відсвяткував своє 30-річчя

У 2022 році Галицький академічний камерний хор святкує своє 30-річчя. Також цього року 70-літній Ювілей відзначає незмінний керівник хору, народний артист України Василь Яциняк, інформує пресслужба Львівської ОВА

З цієї нагоди 30 травня колектив зібрав усіх друзів та шанувальників у Львівську національну філармонію. У виконанні хору прозвучали хорові твори українських композиторів.

За високу професійну майстерність, розвиток та популяризацію хорового мистецтва та з нагоди 30-річчя творчої діяльності подяку голови обласної державної адміністрації колективу вручив начальник відділу мистецтв та розвитку культури департаменту з питань культури, національностей та релігй Львівської ОВА Василь Гладкий.

Довідково:  

Творча біографія Галицького академічного камерного хору має яскраву та багату тридцятилітню історію. У 1991 році у Львові відомим українським хормейстером Василем Яциняком було засновано камерний хор ”Кредо”, а також хор “SoLi Deo” Львівського музею історії та релігії. Саме вони і заклали надійний фундамент сьогоднішнього, уже тепер відомого як в Україні та і за її межами “Галицького академічного камерного хору”.

У 2002 р. ці два колективи реорганізовали у муніципальний камерний хор. За порівняно невеликий період часу творчої діяльності, співаки та солісти хору під керівництвом художнього керівника і головного диригента хору, заслуженого діяча мистецтв України п. Василя Яциняка досягли високого професійного рівня. У творчому доробку хору є безцінні шедеври національної хорової музики, твори українських та зарубіжних класиків, справжні скарби народного хорового співу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ