Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Галицький районний суд Львова розпочав судове слухання у справі за позовом Куйбіди, Порайка, Куспись та Горного щодо визнання виборів міського голови недійсними та призначення повторного голосування

Сьогодні, 10 квітня, Галицький районний суд Львова розпочав судове слухання у справі за позовом до Львівської міської ТВК кандидатів на посаду міського голови Львова Василя Куйбіди, Миколи Порайка, Світлани Куспись та Михайла Горного щодо визнання виборів міського голови недійсними та призначення повторного голосування. Суд слухав справу колегіально під головуванням судді Мар’яна Кушнерика.
 На слухання з’явилися позивачі Світлана Куспись та Микола Порайко особисто, Василь Куйбіда та Михайло Горний доручили представляти свої інтереси іншим особам (щоправда, повноваження представника Горного не були належно посвідчені). ЛМ ТВК представляли її голова Олег Щербаков та заступник Михайло Тимчишин. Третіми сторонами в процесі виступили кандидати на посаду міського голови Львова Мирон Колодко та Ігор Косар, а також представник Андрія Садового Любомир Зубач. На початку засідання суд відхилив клопотання Миколи Порайка про допит трьох свідків, визнавши, що їхні пояснення не є важливими.
 Позивачі обґрунтовують свій позов тим, що похибка встановлених результатів становить майже 50%, тож достовірно визначити результати голосування немає можливості. Як стверджує Микола Порайко, порушення були більш ніж на 260 дільницях. Із цього приводу він звертався із заявами та скаргами в ЦВК, проте, за словами Олега Щербакова, жодного акту про порушення на дільницях до ТВК не надходило.
 Предметом спору також став час і підстави оголошення Андрія Садового новообраним міським головою Львова, оскільки позивачі стверджують, що 31 березня о 16 годині під час прес-конференції результати виборів міського голови Львова ще не були зафіксовані у протоколі, проте їх все ж таки оголосили на підставі постанови ТВК. Олег Щербаков стверджує, що протокол був прийнятий о 15 годині 50 хвилин 31 березня, тобто за 10 хвилин до початку прес-конференції.
 Заслухавши пояснення сторін, суд оголосив перерву до завтра.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ