Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

“Галицький ринок” знову повноцінно працюватиме

Продовольчий ринок на пл.Соборній  восени офіційно відновить свою роботу. Про це “Гал-info” повідомив секретар Львівської міської ради Володимир Квурт.
“Порядок на Галицькому ринку і навколо нього потрібно нарешті навести. Зокрема необхідно залучити інвестора для реконструкції будинків, які входять в комплекс „Галицький  ринок”. У центральній частині міста продовольчий ринок просто необхідний. Тому забирати його звідси ми  не маємо права, - зазначив Володимир Квурт. - Зараз вже виготовлена відповідна проектна документація щодо розташування і зовнішнього вигляду  Галицького ринку. Теперішні  власники земельної ділянки, на якій  і буде продовольчий ринок, запевняють, що відновлять  ринок у межах встановлених міськрадою  до святкування 750-річчя міста Львова  восени.
Проте, на мою думку, потрібно узгодити позицію власників  будинків №14 і №15 на пл.Соборній, в яких буде розташований сучасний торговий комплекс,  і  власників самого продовольчого ринку, щодо зовнішнього вигляду яток і ринку загалом. Оскільки пізніше можуть виникнути конфлікти.” 
Нагадаємо, будинок №14 на площі Соборній  віддали в оренду на 25 років  ТзОВ “Передзвін”, а будинок №15 на такий же термін орендувало ЗАТ “Технопарк ЛЗТА”. Ці  будинки входять в майновий комплекс ринку “Галицький” і перебувають в аварійному стані.  Крім типових обов’язків, орендарі цих будинків  зобов’язані замовити та виготовити  технічну документацію на усунення аварійного стану будівлі та забезпечити використання приміщень за призначенням як пам’яток архітектури. В будинках №14 і №15 згідно з муніципальним інвестиційним проектом  постане сучасний торгово-офісний комплекс “Галицький ринок”.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ