Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Галицький суд визнав законною оренду кінотеатру «Дзвін»

Галицький районний суд визнав законною ухвалу Львівської міської ради «Про надання в оренду нежитлових приміщень цілісного майнового комплексу на вул. Шептицьких, 45», відхиливши тим самим скаргу управління культури ЛМР. Цією ухвалою приміщення кінотеатру «Дзвін» надаються в оренду ТзОВ «Дзвін і К» терміном на 10 років за умови виділення приміщень для музею С. Бандери площею не менше 300 кв. м. Відтак, управління культури Львівської міської ради вважає, що придбання будівлі мало відбуватись через аукціон, що збільшило б надходження до міського бюджету, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Окрім усних заяв щодо створення музею Степана Бандери, нам нічого невідомо. Ми не маємо ні концепції, ні стратегії розвитку. Ми були пригнічені тим, що управління культури ЛМР програло позов. Суд прийняв рішення, що структурний підрозділ ЛМР, а саме управління культури, не має права оскаржувати ухвали сесії міської ради. Тобто, якщо на сесії приймуть ухвалу, яка порушує права і свободи, то жоден структурний підрозділ не має права його оскаржити. Будемо продовжувати цей процес, але вже в апеляційному суді», - розповіла Ірина Подоляк, начальник управління культури ЛМР.

Також Ірина Подоляк переконана, що будівля на вул Шептицьких, 45 має бути передана у приватну власність через аукціон.

«Управління культури не заперечує, аби будівля в такому популярному місці в центрі міста була приведена до ладу. Маємо претензії тільки до того, як це робиться. Ми не маємо жодних заперечень щодо придбання будівлі у приватну власність, але цей процес має відбутись через аукціон. Адже, як показує статистика, саме завдяки аукціонам на землю та нерухомість бюджет міста наповнюється найбільше. Тому наша засторога стосується саме способу фактичної приватизації цієї будівлі і землі», - зазначила Ірина Подоляк, начальник управління культури ЛМР.

Нагадаємо, що цю ухвалу прийняли на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради 18 липня 2013 року. Шістдесятьма двома голосами «за» було проголосовано цю ухвалу. Умовою передачі приміщення в оренду є виділення в ньому місця для музею С.Бандери.

Міський голова Львова Андрій Садовий виступав проти винесення ухвали на розгляд сесії, аргументуючи це тим, що під виглядом передачі кінотеатру в оренду, згодом може відбутися його приватизація шляхом викупу, що суттєво зменшить надходження до міського бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ