Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ганущин: Голови ОДА можуть отримати право оскаржувати рішення органів місцевого самоврядування

Законопроект про внесення змін до Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, поданий сьогодні на розгляд Верховної ради України Президентом України цікавий насамперед тим, що дає додаткові повноваження для голів ОДА. Таку думку в коментарі „Гал-info” висловив керівник апарату ЛОДА, заступник голови Олександр Ганущин.
„Цікавим пунктом законопроекту є те, що ним буде розширено повноваження голови ОДА, – каже Ганущин. – Згідно цього голова ОДА зможе призупиняти рішення органів місцевого самоврядування, оскаржуючи їх в суді”. За словами Ганущина, раніше такі повноваження мав Президент і Кабмін.
„Дуже добрим пунктом законопроекту є вимога обов’язкової реєстрації рішень органів місцевого самоврядування в місцевих відділеннях органів юстиції”, – розповідає Олександр Ганущин, вважаючи, що таке нововведення дасть змогу на місцях значно запобігти неправомірним постановам.
Натомість, як вважає Ганущин, пункт, яким врегульовано численність заступників голів ОДА і РДА не має абсолютної ваги.
„В цьому законопроекті чітко закріплена норма про кількість заступників голови ОДА, яка може бути від 3 до 5, а в стосунку до районної державної адміністрації вона може бути від 2 до 3 осіб. Але це є лише спробою механічно закріпити численність заступників, чого раніше не було”, – каже Ганущин.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ