Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ганущин: районні адміністрації Львівщини вже готуються до виборів сільських голів

Пересунення дати місцевих виборів з 16 березня на пізніший термін 30 березня не вплине на хід підготовки виборів на Львівщині. У цьому запевнив керівник апарату ЛОДА Олександр Ганущин.
 „Проблем із виборами сільських голів на Львівщини немає жодних, – повідомив Ганущин. – Вибори відбудуться в декількох населених пунктах, і районні державні адміністрації вже готуються до їхнього проведення.”
Як пояснив Ганущин, вибори сільських голів на Львівщини є доволі буденною справою, а тому жодних проблем не передбачається.
Нагадаємо, що на Львівщині призначено дострокові вибори Скварявського сільського голови (Скварявська сільська рада Золочівського району Львівської області), Колодрубівського сільського голови (Колодрубівська сільська рада Миколаївського району Львівської області), Нижньояблунського сільського голови (Нижньояблунська сільська рада Турківського району Львівської області) і Головецького сільського голови (Головецька сільська рада Сколівського району Львівської області).
Раніше, 28 грудня 2007 року депутати ВРУ прийняли постанову про проведення дострокових виборів голів сільських, селищних та міських голів 16 березня цього року. Натомість профільний комітет вирішив рекомендувати парламенту призначити позачергові вибори на неділю 30 березня 2008 року. Зроблено це з огляду на законодавство, згідно якого позачергові вибори сільського, селищного, міського голови призначаються Верховною Радою України у разі дострокового припинення повноважень відповідного голови на неділю, не пізніш як за 70 днів до дня виборів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ